KRAJ VIŠEDNEVNE DRAME: Nakon Kleinheislera Osijek prodao i Belju!

12.01.2023. 18:44:00

Dugo se dvoumio, razgovarao s obitelji i menadžerima, pa danas popodne napokon prelomio...
 
  

Nakon nekoliko velikih preokreta tijekom dana, Dion Drena Beljo danas u poslijepodnevnim je satima ipak prihvatio ponudu njemačkog bundesligaša i odlučio prijeći iz Osijeka u Augsburg!

Dva kluba su se dogovorila još ranije, bijelo-plavima bi, prema njemačkim izvorima, na ime odštete trebalo pripasti oko pet milijuna eura uz lukrativne bonuse i postotak idućeg transfera, a što bi u konačnici mogao postati i rekordan klupski transfer. No, malo je nedostajalo da do velikog posla ne dođe. Naime, mladi nogometaš i njegovi predstavnici dugo su vagali ponudu bundesligaša.

Belju je u četvrtak praktički od jutra čekao zrakoplov za Njemačku kako bi ondje odradio posljednje formalnosti prije potpisivanja ugovora za novi klub, odnosno, prošao liječničke preglede i dogovorio osobne detalje četiri i pol godine dugog ugovora koji mu je stavljen na stol. No, Beljo se dugo nećkao, konzultirao se i s članovima obitelji, još u prijepodnevnim satima bio je puno bliže odbijanju ponude, navodno je njegova želja bila transfer u Dinamo, ali onda se oko 15 sati dogodio novi veliki obrat. Mladi centarfor prelomio je i rekao: Može Augsburg!

Iako je Beljin transfer u Augsburg nekome možda i iznenađujući, jer njemački prvoligaš donedavno se nije spominjao u kontekstu klubova zainteresiranih za potpis perspektivnog napadača, neslužbeno doznajemo kako klubu iz Gradskog vrta nisu pristupili nedavno, nego je prvi kontakt ostvaren još prije dvadesetak dana, odnosno oko božićnih blagdana. 

Jedna od najneefikasnijih momčadi Bundeslige u prvom dijelu sezone (u 15 kola zabili su 18 golova i u debelom su minusu u gol razlici) "zagrizao" je za devetku bijelo-plavih, a što su nakon pregovora potvrdili službenom i konačnom ponudom koja spada u red onih koje je teško ne prihvatiti. Beljo je još u srijedu u kasnim poslijepodnevnim satima napustio hotel u Umagu u kojem su smješteni Osijekovi igrači, nije se stigao ni oprostiti od suigrača koji su taman u tom trenutku krenuli na poslijepodnevni trening, i krenuo prema Vinkovcima, a što je sugeriralo kako je transfer pred zaključenjem.

Međutim, idućeg dana stvari su se stalno mijenjale. Na let za Augsburg Beljo se tijekom jutra nije ukrcao, a novonastalu situaciju pokušali su iskoristiti drugi klubovi. Navodno je s novim prijedlogom transfera, nešto "jačim" u odnosu na iznos odbijen prije nekoliko dana, izašao Dinamo, ali klub iz Gradskog vrta ne želi prodavati igrača rivalu u HNL-u. Pogotovo ne pod financijski slabijim uvjetima u odnosu na one koje je dobio iz Njemačke, a za koju su u Maksimiru svejedno mislili da će biti dovoljna.

Prva maksimirska ponuda odbijena je prije nekoliko dana, s iznosom od navodno tri milijuna eura, a ni iduća nije bila veća od Augsburgove ponude...

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Gradimir Đukarić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.