Krdo slonova zajedno je zaspalo nakon 500 km hodanja

09.06.2021. 08:06:00

U krdu su 15 slonova, uključujući tri slonića. Neki pretpostavljaju da je krdo zalutalo, dok drugi vjeruju da slonovi traže novo stanište. Njihovo putovanje pomno prate vlasti jer su zaštićena vrsta i ima ih tek 300

Krdo azijskih lutajućih slonova zaustavilo se nakon 500 kilometara dugog hoda diljem Kine. Primijećeni su kako iscrpljeni od puta drijemaju na zasluženom odmoru u šumi, u blizini sela u gradu Xiyang, piše Daily Mail.

Životinje su lutale zemljom oko 15 mjeseci u putovanju dugom 500 km od svog prirodnog staništa, prirodnog rezervata prefekture Xishuangbanna Dai prema provinciji Yunnan od 16. travnja. Njihovo putovanje pratile su vlasti sa 14 bespilotnih letjelica i 500 ljudi koje je čuvalo stado od opasnosti.

U krdu su 15 slonova, uključujući tri slonića. Jedan se mužjak udaljio od krda i sada je oko 4 km od ostatka, kako piše šumska vatrogasna brigada Yunnan koja je zadužena za njihovo nadgledanje, prenosi Daily Mail.

Životinje su tijekom svog putovanja pojele usjeve vrijedne milijune dolara, oštetile zgrade. Posjetili su i grad Kunming u kojem žive milijuni ljudi.

Neki pretpostavljaju da je krdo zalutalo, dok drugi vjeruju da slonovi traže novo stanište. Azijski slon je ugrožena vrsta. Kina ima samo oko 300 divljih slonova, uglavnom na jugu provincije Yunnan te ih zato pomno prate.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Antonela Šaponja/Foto: CHINA DAILY

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.