KREŠIMIR ANTOLIĆ O ODLASKU IZ DINAMA: ‘Ne želim biti alibi onima koji tvrde da nisu za Mamića nego su protiv Antolića’

01.03.2023. 20:04:00

Sastanak Izvršnog odbora Dinama u srijedu, završio je očekivanim epilogom, Krešimir Antolić ponudio je ostavku, Izvršni odbor je prihvatio njegovu ostavku.

Iako sastanku nije prisustvovalo šest članova iz takozvane Mamićeve struje, kvorum je bio dostatan da se prihvati ostavka člana Uprave, a uz njega klub napušta i Amra Peternel.

Tako je sve spremno za Skupštinu Dinama 9. ožujka, na kojoj će se vjerojatno odlučiti sudbina kluba i Mamićev utjecaj u njemu.

Ne želim bit alibi

Krešimir Antolić je nakon što je Izvršni odbor Dinama prihvatio njegovu ostavku istupio javno, a njegovu objavu donosimo u cijelosti.

“Nakon što sam jasnim stavovima i suprotstavljanjem nezakonitim nastojanjima Zdravka Mamića i njegove interesne skupine da kontroliraju Dinamove financijske i poslovne procese izazvao neuspješan pokušaj moje smjene na sjednici skupštine u prosincu, pokazao sam da legalan i legitiman Dinamo ne može imati alternativu u osobnom interesu pravomoćno osuđene osobe. Kao rezultat mojeg postavljanja nasuprot nelegalnog utjecaja na klub nalazimo se pred, po mnogočemu, sudbonosnom klupskom skupštinom”, poručio je Antolić te nastavio:

“S ambicijom da ne budem teret predsjedniku kluba u tome da povede klub u novo razdoblje, prepoznavši većinski neutemeljenu negativnu percepciju koja je stvorena prema meni, a ne želeći biti alibi onima koji tvrde da “nisu za Mamića nego su protiv Antolića”, predložio sam predsjedniku Barišiću da Izvršni odbor raspravi o mojem daljnjem ostanku u Upravi te je na današnjoj sjednici donesena odluka o mojem razrješenju. Neću prihvatiti ponuđenu mi opciju ostanka u klubu na nekom drugom radnom mjestu i 8. ožujka će biti moj zadnji radni dan u Dinamu.”

“Zahvaljujem kolegicama i kolegama na korektnoj suradnji, a posebice djelatnicima na poslovima sigurnosti, prodaje ulaznica, članstva te direktoru stadiona i djelatnicima na održavanju. Njihova profesionalnost i visoka motivacija u radu omogućili su da Dinamo bude na postojećoj razini. Veliko hvala igračima na čelu s kapetanom Ademijem jer sam imao privilegiju biti uz njih u doba najvećih rezultatskih uspjeha kluba. Dinamo je u ovom trenutku na visokoj organizacijskoj, sportskoj i poslovnoj razini te se nadam da će takav ostati i ubuduće. Posebno sam ponosan i na preko 300 tisuća eura donacija koje smo donirali putem klupske Zaklade, čiji upravni odbor sam vodio protekle tri godine… Dinamo će i dalje u meni imati svog najvećeg navijača!”, zaključio je Antolić.

Izvor: dnevno.hr/Foto:N1

Izvorni autor: G.I.Š.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.