Krešo Beljak ‘prijeti portalima’: ‘Nadam se da ćete i vi uskoro doći na red’

16.02.2020. 15:37:00

Nakon što je sinoć objavljeno da je zagrebačka policija privela glavnog urednika tjednika 7Dnevno i portala dnevno.hr Marka Cigoja, njegova zamjenika Vuka Radića i direktoricu Mariju Dekanić zbog sumnje da su reketarili liječnika Nikicu Gabrića, na Twitteru su oglasio Krešo Beljak.

Beljak je  zadovoljan uhićenjem pa je Twitteru požurio izraziti radost zbog te vijesti.

“Ovakvi sramotni “portali” već godinama rade na taj način. Jedna lasta ne čini proljeće, ali ovo je svakako jedna od boljih vijesti u zadnje vrijeme. Nadam se da će uskoro doći na red i direktni, kamenjari, maxovi, hopovi, narodi, napisao je Beljak.

Beljaka bi trebalo podsjetiti da je riječ tek o sumnji, da su uhićeni nakon saslušanja pušteni i da tek treba vidjeti rasplet tog slučaja. A on, Krešimir Beljak, kao pravomoćno osuđeni kriminalac, trebao bi to znati, napisao je u odgovoru Maxportal.hr. Predsjednik HSS-a svojoj zluradosti i brzopletosti napravio je ozbiljan previd:

Krešu Beljaka, pravomoćno osuđenog lopova, podsjećamo da je Marija Dekanić, vlasnica i direktorica portala Dnevno.hr i 7Dnevno, istaknuta članica Hrvatske narodne stranke dok je tu stranku vodila Vesna Pusić. Dekanić je bila šefica zagrebačke organizacije te stranke, Beljakovog koalicijskog partnera na posljednjim parlamentarnim izborima, navodi Maxportal.hr.

Podsjetimo da je u Samoboru 09. ovoga mjeseca Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a organizirala prosvjed “Stop govoru mržnje i međusobnoj nesnošljivosti”, s kojeg su gradonačelnika toga grada i čelnika HSS-a Krešu Beljaka pozvali na ostavku zbog “omalovažavanja žrtve branitelja” koje je nazvao “šačicom pijanaca”. Činjenica jeste da su navedeni portali, među njima i naš, podržali prosvjed, odnosno objektivno izvješćivali s prosvjeda,  pa je vjerojatno i to povod prozivkama i zluradom tvitu.

Na Beljakov tvit reagirao je danas i dr. Herman Vukušić, koji mu je prije nekoliko dana uputio otvoreno pismo, na koje još nije dobio odgovor:

NAŠ KREŠO HOĆE U ZIDARE, piše dr. Herman Vukušić

Prošlo je već par dana, a ti, dragi Krešo, niti pišeš, nit se javljaš….

Ali si u međuvremenu iskoristio bijedni pokušaj ucjene mojeg prijatelja Nikice Gabrića da se obrušiš na maltene sve novinare u Lijepoj Našoj koji ti nisu po volji.

Ma gdje baš ti, dragi Krešo, da budeš mjerilo objektivnog novinarstva, pa to je kao da Kušćević bude jedinica za upis u katastar.

Opasna je to inače igra, dragi moj Krešice, crtati novinarima mete na leđima.

Možda se nadaš da ćeš, ako krene po zlu za tebe, opet moći uteči na Dalekovidnicu ili pak među svoje drugove i drugarice kojima nisi ispričao baš sve svoje “ne(u)stašluke” iz mladosti…

A možda se tako samo želiš umiliti slobodnoj zidarskoj družbi?

Dragi moj Krešice, odmah da ti skratim muke:

ne možeš ti Nikici Gabriću niti špahtlu pridržavati, a kamoli s njim zajedno zidati…, napisao je Vukušić.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.