KRŠ I LOM U PAKISTANU Vlast priprijetila da će ljudima blokirati mobitele ako se ne cijepe, odmah nastao kaos

03.08.2021. 11:20:00

Nevjerojatna priča dolazi iz Karachija, jednog od najvećih pakistanskih gradova. Nakon što je vlast pokrajine Sindh priprijetila necijepljenim građanima kako će im blokirati SIM kartice te im tako onemogućiti korištenje mobitela, nastupio je nagli interes za cijepljenje - toliko nagli da su građani provalili na punkt za cijepljenje

Kako javlja pakistanska televizija ARY News, a prisnažuje i indijska agencija ANI, cijepljenje je prekinuto nakon što su stotine ljudi razbijale stakla u sajamskoj hali Karachi Expo Centre, a tom prilikom ozlijeđen je i jedan zaštitar.

Dan prije cijepljenja, vlast je objavila nove mjere. Između ostalog, najavili da nakon 31. kolovoza djelatnici hotela, restorana, dućana, javnih službi i javnog prijevoza neće moći raditi ako nisu cijepljeni.

Ipak, glasnogovornik vlade pokrajine Sindh, Murtaza Wahab, medijima je rekao da je na građane najviše utjecala najava blokiranja SIM kartica svim osobama koje se nisu registrirale na vladinoj aplikaciji kao cijepljene.

U pokrajini Sindh, inače, živi gotovo 48 milijuna stanovnika, od čega 15 milijuna u glavnom gradu Karachiju. Od početka epidemije u toj je pokrajini od posljedica koronavirusa preminulo 6000 ljudi, a čak 30 njih izgubilo je život u jednom danu, na dan kad je vlast najavila spomenuta ograničenja.

Izvor: tportal.hr/Foto: Profimedia

Izvorni autor: B.S. / Foto: PPI / Zuma Press

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.