Krstičević: Ostavku sam podnio zbog odgovornosti i časti

09.05.2020. 07:18:00

Bivši ministar obrane Damir Krstičević poručio je u petak na Facebooku kako je ostavku na ministarsku poziciju podnio zbog odgovornosti i vojničke časti

"Podnio sam ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane zbog odgovornosti i vojničke časti. Ja sam prije svega general koji je prošao Domovinski rat i uvijek sam, kao i u ratu tako i u miru, preuzimao odgovornost i brigu za svoje ljude", napisao je Krstičević.

Zahvalio je svim pripadnicima Hrvatske vojske i djelatnicima Ministarstva obrane na predanom radu tijekom četiri godine.

"Nastavite raditi na jačanju Hrvatske vojske i gradite i dalje pobjednički duh iz Domovinskog rata. Jačanje Hrvatske vojske je vaša stalna misija i ta misija nema alternative", poručio je.

Krstičević je ostavku podnio jučer nakon što su u padu školskog vojnog zrakoplova kod mjesta Biljane Donje poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Premijer Andrej Plenković u petak je njegovu ostavku prihvatio ustvrdivši kako takvu odluku nije donio jer misli da je Krstičević za to odgovoran nego jer ga cijeni.

U komentarima ispod objave na Facebooku Krstičeviću se nižu poruke podrške. Između ostaloga, pišu:

'Vi ste veliki emotivac kad je u pitanju čovjek, vojnik, staložen i smiren kad je u pitanju vojska i njezina zadaća. Žao mi je samo što ste ustrajali na ostavci jer znam da su oružane snage izgubile najboljeg ministra koje su ikad imale.', napisao je Dejan Lapornik dok je Damir Maretić napisao: 'Zapovjedniče, puna potpora u svim odlukama'.

Izvor: tportal.hr/Foto:HRT

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.