'Krvavi Uskrs': Joviću su odali počast Milanović i Božinović

31.03.2020. 11:48:00

Našem Josipu vječna slava, i neka mu je laka Hrvatska gruda, a svim ondašnjim i sadašnjim policijskim službenicima veliko hvala, rekao je Davor Božinović

Povodom 29. obljetnice akcije „Plitvice“ i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović zapalio je u utorak svijeću kod spomen-obilježja Josipu Joviću na Plitvičkim jezerima.

U pratnji Predsjednika Republika bio je savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković, a izaslanik Predsjednika Republike brigadir Darko Podrug, načelnik Ureda zapovjednika HRM-a zapalio je svijeću na grobu Josipa Jovića u Aržanu.

Božinović odao počast

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, povodom 29. obljetnice akcije Plitvice, zapalio je svijeću u čast Josipu Joviću i ostalim poginulim hrvatskim policajcima i braniteljima, objavio je MUP.
 
- Okolnosti zbog kojih svi koji bi to željeli ne mogu pohoditi Plitvice i odati počast na mjestu pogibije redarstvenika Josipa Jovića, ne umanjuju zahvalnost koju osjećamo na današnji spomendan. Kao izaslanik predsjednika Sabora i Vlade, zapalio sam svijeću Josipu u spomen i u znak 29. obljetnice uspješne i važne akcije hrvatske policije, događaja koji pamtimo kao „Krvavi Uskrs“. Policija je u toj redarstvenoj akciji uspješno održala cjelovitost hrvatskog teritorija, što je u tom trenutku bilo od izuzetne važnosti, jer planovi neprijatelja bili su prijeteći i nemilosrdni. Tišina koja je ovih dana zavladala Hrvatskom, podsjeća nas kako su nam se i prije tri desetljeća životi promijenili i kako smo se tome zajedno oduprli i pobijedili. Pripadnici hrvatske policije danas su dostojni žrtve i nasljeđa Josipa Jovića, poginulih policajaca, vojnika i svih drugih hrvatskih branitelja. Policija je i danas na prvoj crti, zajedno sa zdravstvenim djelatnicima, civilnom zaštitom, Hrvatskom vojskom, vatrogascima i svim drugim vrijednim službama koje pomažu hrvatskim ljudima u ovoj dosad neviđenoj situaciji koja nas je snašla. Našem Josipu vječna slava, i neka mu je laka Hrvatska gruda, a svim ondašnjim i sadašnjim policijskim službenicima veliko hvala - rekao je Božinović. 

Izvor: 24sata/ Foto: MUP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.