Krznar i Ademi najavili sutrašnju utakmicu Europa lige

24.11.2021. 18:18:00

‘To da nas pobjeda vodi pred vrata raja, imat ćemo na umu, igrat ćemo na pobjedu‘

Od Genka do Genka nije bilo Arijana Ademija u Dinamovim europskim utakmicama. Vjerojatno nikad nećemo prežaliti što je kapetan izostao u "play-offu" Lige prvaka protiv Šerifa, no "modri" su u skupini Europske lige dva kola prije kraja u situaciji da sami odlučuju o svojoj sudbini: s tri boda protiv Genka u četvrtak navečer (Maksimir, 18.45) osigurali bi proljeće u Europskoj ligi prije posljednjeg kola protiv West Ham Uniteda u Londonu.

- Očekujemo tešku utakmicu, osjetili smo koliko su kvalitetna momčad u Belgiji, onaj rezultat nije bio realan, jer imali su i oni puno prilika. Znamo koliko su dobri i što nas očekuje, no uvjeren sam da ćemo biti spremni u četvrtak, dat ćemo sve od sebe da bismo pobijedili - kazao je 30-godišnji kapetan "modrih" i rekorder prema europskim nastupima (89).

Ademi je posljednji put u Europi zaigrao baš u Genku prije gotovo dva mjeseca, Dinamo je slavio 3-0, kapetan prepustio mjesto Gojaku u 63. minuti, tada se još oporavljao od prethodne ozljede, a onda se ponovno ozlijedio u dresu Sjeverne Makedonije protiv Njemačke u listopadu.

- Dva mjeseca, da. Uvijek mi je teško gledati suigrače kad nisam na terenu, ne samo meni, nego i svima koji su ozlijeđeni, no izgledao je Dinamo odlično, pregršt šansi nismo iskoristili pa rezultati nisu bili na razini igara.

U svim analizama u posljednja dva mjeseca ključnim izostankom označavalo se baš taj kapetana.

- Često se potencira da falim... Svaki igrač, pa tako i ja, bitan je za momčad, svatko fali, od Čopa do mene. Ne volim tu priču kad se potencira pojedinac, momčad je ta koja pobjeđuje i koja gubi.

Osjeća li se u svlačionici pritisak jer pobjeda donosi prolaz s drugog mjesta, a možda i borbu za prvo?

- Svakako da osjećamo pritisak, to nije to ništa novo, no odigrali smo ovakvih utakmica puno. Bila je bitna i u Genku i protiv Osijeka, tako je i ova. Moramo biti koncentrirani na svoju igru, a ulazimo u utakmicu s vjerom da možemo pobijediti.

Triput je samo ove sezone Ademi odigrao po 90 minuta, a u HNL-u niti ukupno 90.

- Ozljede su me pokosile ove godine, a koliko mogu u četvrtak, vidjet ćemo, koliko bude trebalo.

S obzirom na nerealan rezultat prvog dvoboja, kakav Dinamo sada mora biti?

- Oni su i tada bili dobri i jako opasni. Analizirali smo video, trener je ukazivao na naše pogreške, centimetri su nedostajali da oni dođu do sjajnih prilika. Baš sam komentirao kako trebamo biti puno bolji nego tamo, ako želimo pobijediti - poručio je Ademi.

Što se zdravstvenog stanja tiče, trener veli da nema JurićaČop je u fazi oporavka i možda bude na klupi, a premda Franjić osjeća tegobe s kvadricepsom, vjeruje da će moći. Što se, pak, Dinamovih oscilirajućih rezultata tiče, Krznar kaže:

- Ono što trenera i stožer može veseliti jest izvedba. Teško je reći da je zadovoljavajuća u utakmicama u kojima ne postignete rezultat, ali u zoni pripreme i završnice napada funkcioniramo dobro. Realizacija nas je mučila, ali ona je proces. Ne volim se referirati na sreću, ali u nekom razdoblju dobiješ je onoliko koliko zaslužiš. Trpimo u realizaciji, ali ključ svega je obrana, ako već ne možeš zabiti, nemoj primiti.

To će biti i plan za četvrtak.

- Prva je stvar protekcija gola, ne smijemo ući u zamku srljanja i traženja gola po svaku cijenu. Ozbiljna struktura i čvrsta zona treba nam da smo uvijek u zoni "tri plus jedan", tri iza i jedan ispred, a ostaje nam šest sjajnih napadački raspoloženih igrača koji mogu naći put kroz suparničku zonu. No, nećemo zanemariti meč-loptu za prolaz koju imamo, igrat ćemo na pobjedu.

U medijima se spekulira o novom Dinamovom treneru, koliko to na njega utječe?

- U Dinamu sam s prekidima 20-ak godina, navikao sam na takve špekulacije, to je sudbina svakog trenera, i u trenutku kad sam prihvatio biti trener Dinama, prihvatio sam i sav taj folklor. Ničim me to ne dodiruje jer znam što me drži na klupi, potpora onih koji su najbitniji, a to je momčad. Uživam u svakom danu, radim najbolje što mogu, a rezultat sudi svakome. Da ste bili nazočni na nekoliko posljednjih treninga, uživali biste kao da gledate neki prekrasan film. Tako ja uživam u ovom Dinamovom filmu - poručio je Krznar.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Nikola Lipovac/Foto: Matija Habljak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.