‘KUDA, DJEDE?’ MIRKO (93) NAPRAVIO ČUDO! Odao počast braniteljima kao malo tko: ‘Morali smo zastati da ga upoznamo’

15.05.2023. 10:42:00

Članovi Udruge SMŽ “Heroji ne umiru” koji su prvog svibnja povodom godišnjice VRO “Bljesak” trčali ultramaraton od Novske do Pakraca dugačak 45 kilometara, ostali su iznenađeni kada su naletjeli na simpatičnog starca koji je počast herojima odlučio odati u “vlastitom aranžmanu”.

Susret sa Mirkom Potočki (93) opisao nam je Alen Čaušević iz Siska koji je zajedno sa članovima udruge sudjelovao u maratonu:

“Sam je hodao sa zastavom u rukama”

“Trčeći, uz cestu sreli smo starca odjevenog u maskirnu uniformu koji je pješke išao prema Okučanima. U rukama je imao zamotani zastavu, ali kada nas je vidio, ponosno ju je razvio. Morali smo zastati da ga upoznamo… Rekao je da se zove Mirko Potočki, a kada je rekao koliko godina ima i da pješice ide od Novske, bili smo šokirani.”

Foto: Alen Čaušević
I djed Mirko bio je hrvatski branitelj

Čaušević kaže da se odmah latio mobitela jer je jednostavno želio ovjekovječiti rijedak prizor iznimnog poštovanja prema poginulim hrvatskim braniteljima:

“Fotografije su nastale potpuno spontano, a sa Mirkom se poželio slikati i predsjednik udruge Igor Vuković:

“Bilo je to uzajamno davanje počasti jer nam je Mirko kazao kako je i on bio dragovoljac Domovinskog rata.”" style="width: 610px; height: 1px; max-width: 640px; max-height: 1px;" />

Foto: Alen Čaušević

Udruga SMŽ “Heroji ne umiru” okuplja branitelje-veterane Domovinskog rata, promiče vrijednosti Domovinskog rate te štiti interese hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji.

Njeguje obilježavanja značajnih događaja i godišnjica iz Domovinskog rata kroz organizaciju i sudjelovanje u memorijalnim maratonima putem kojih promiče zdrav način života. Surađuje sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, organizira posjete mjestima pogibije hrvatskih branitelja, polaganje vijenaca prigodom crkvenih i državnih blagdana u suradnji sa drugim udrugama.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: Alen Čaušević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.