Kukavica uputio otvoreno pismo Krstičeviću: Od hrabrog i časnog generala i vojnika dopustili ste da Vas pretvore u „vojnika partije“

05.05.2021. 15:50:00

Nakon što je general te bivši ministar Damir Krstičević podržao HDZ-ovog kandidata za župana Blaženka Bobana, otvoreno pismo uputio mu je ratni suborac, a današnji kandidat za župana Ivica Kukavica, piše Dalmacija News.

Pismo se prenosi u cijelosti.

“Poštovani Generale,

kao pripadnik 4. gardijske brigade praktički od prvog dana Domovinskog rata, višestruko odlikovani časnik Hrvatske vojske, između ostalog i medaljom za iznimne pothvate te Redom kneza Domagoja s ogrlicom za pokazanu osvjedočenu hrabrost, tri puta ranjavan, obraćam Vam se ponukan Vašom potporom jednom kandidatu za župana Splitsko-dalmatinske županije.

Nipošto ne želim osporiti Vaše pravo da na demokratskim izborima podržite bilo koga.

Razlog mog pisma je konsterniranost činjenicom da jedan hrabri i časni general i dalje podržava katastrofalnu i korumpiranu politiku HDZ-a nakon svega što su učinili našoj županiji i našoj Domovini.

Zar je moguće, Generale, da ih podržavate nakon što su demografski i gospodarski opustošili Dalmatinsku zagoru?

Nakon što su upropastili sve što se upropastiti dalo, nakon što su Splitsko-dalmatinsku županiju pretvorili u rekordera po nezaposlenosti.

Nakon što jedina radna mjesta koja se otvaraju jesu ona u županijskim firmama koje su pretvorili u uhljebarij podobnih mediokriteta.

Nakon što su pogazili sve vrijednosti na kojima počiva naša Domovina.

Nakon što i dalje čuvaju spomenik četničkom komandantu Vukašinu Šoškočaninu kako bi se dodvorili notornom spletkarošu Miloradu Pupovcu kojemu jedu iz ruke samo da im ne ugrozi trgovačku koaliciju koja ih održava na vlasti.

Nakon što su izglasavanjem Istanbulske konvencije pokazali što misle o kršćanskom identitetu u kojeg se deklarativno kunu.

Zar Vam, Generale, nije bilo dosta poniženja kad su i Vas natjerali da podržite Konvenciju,
iako ste se u početku tome opirali? Zar je moguće da ih nakon svega i dalje podržavate?

Zar ne vidite da ste svojom podrškom takvoj politici pljunuli i pogazili sve ono što simbolizira i predstavlja časni čin generala pobjedničke Hrvatske vojske kojeg s pravom i s ponosom nosite. Vojske čiji su najbolji i najhrabriji pripadnici položili živote na Oltar Domovine. Ovim činom pljunuli ste najprije njima u lice.

Pljunuli ste u lice i tisućama Vaših živih suboraca i branitelja koji gledaju kako vrijednosti i ideale Domovinskog rata sada prljavo prostituirate za potrebe stranke koja je locirala, identificirala,
uhićivala i transferirala svoje generale.

Pljunuli ste u lice tisućama mladih koji, upravo zbog politike koju i dalje podržavate, sada pakiraju kufere i napuštaju našu županiju i našu Domovinu.

Na koncu, pljunuli ste i na sama sebe, jer ste dopustili da Vas iskoriste kao maskotu i paravan iza kojeg žele sakriti svoju nesposobnost, svoj kukavičluk i svoju korumpiranost.

Od hrabrog i časnog generala i vojnika dopustili ste da Vas pretvore u „vojnika partije“, stranačkog poslušnika koji „vraća dugove“ partiji.

Žao mi je što tako malo cijenite sebe i ono što Vaš časni generalski čin predstavlja hrvatskom narodu.

Žao mi je što je ratni general slavne i legendarne 4. gardijske brigade spao na to da bude smokvin list bleferima, hohštaplerima i briselskim činovnicima.

Što god da su Vam obećali, što god da su Vam dali, čime god da su Vas „kupili“, je li vrijedno gaženja svega onoga što simbolizira čin pobjedničkog hrvatskog Generala? Je li vrijedno žrtve branitelja koji su poginuli za Domovinu?

Je li vrijedno toga, Generale?“, stoji u pismu.

Izvor: hrvatska-danas.com/Foto: Youtube screenshot

Izvorni autor: hrvatska-danas.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.