KUMROVEC: VRIJEĐANJE MORALNIH OSJEĆAJA GRAĐANA, A I PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU IMA POSLA

28.05.2023. 10:30:00

Jučer je održano organizirano okupljanje partizana, komunista i onih koji se nazivaju antifašistima, a sve se to događalo u Kumrovcu, rodnom mjestu Josipa Broza Tita, tzv. proslava Dana mladosti ili već neki drugi naslov. O liku i djelu Josipa Broza nema potrebe pisati .Objektivi kamera i fotoaparata zabilježili su isticanje simbola totalitarnog komunističkog režima, zvijezde petokrake i mnogih drugih ikona, a koje su po zakonu ili bi trebale biti zabranjene. 

Na domoljubnim koncertima i manifestacijama policija, doušnici i drugi, pomno prate ako se netko pojavi obučen u crno, s majicom ili kapom na kojoj je starohrvatski znak „Za dom spremni“ , a ovdje u Kumrovcu je i te kako dozvoljeno  i prihvatljivo ako ljudi, pa i mala djeca dolaze u majicama bivšeg, propalog sistema, slikama srpa i čekića ili sa onima na kojima je maršal Tito, koji je  bio  i diktator i koji se u pojedinim razdobljima, osobito neposredno poslije II. svjetskog rata  vrlo brutalno obračunavao sa svojim protivnicima i, bez suda i suđenja, i koji je izjavljivao da će  prije Sava poteći uzvodno nego će Hrvatska postati država..

PU KRAPINSKO – ZAGORSKA Glasnogovorniku - Pravobraniteljici za djecu

PU PREDMET: OBILJEŽAVANJE „DANA MLADOSTI“ „U mladosti je radost – u radosti je mladost“

Poštovani, Slijedom događanja, jučerašnjeg javnog okupljanja u Kumrovcu, Dana mladosti – „U mladosti je radost – u radosti je mladost“, mjesto koje je pod upravom Vaše Policijske uprave, odnosno PP Klanjec, molimo Vas da sljedeće: - Je li javno prijavljeno nadležnoj Policijskoj upravi – postaji? - Jeste li upoznati tko je organizator svega, te medijskog pokroviteljstva:

- Jeste li upoznati s Rezolucijom vijeća EU br. 1481 i Deklaraciji o osudi počinjenih zločina tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. - 1990. godine.

Pošto se kroz medije uočava isticanje znakovlja komunističkog režima, što je protivno Rezoluciji, Deklaraciji i Zakonu o prekršajima protiv JRM-a, jeste li što poduzimali prema takvim akterima? - Isticane su zastave bivše SFRJ (što izaziva netrpeljivost i uznemiravanje šireg kruga građana RH-a), isticane su znakovlja poput zvijezde petokrake, srp i čekić (obilježja komunističkog režima), - Jeste li sukladno zakonskim odredbama postupali prema takvim osobama, koliko je podneseno prekršajnih prijava, odnosno kaznenih prijava iz čl. 325 KZ RH-a, 
- Kako je među sudionicima događaja primijenjena i mlađa populacija, što više djece mlađe dobi, što određuje daljnji odgoj i jeste li o tome izvjestili meritornu pravobraniteljicu za djecu? - Veličanje totalitarnog komunističkog režima, a prema obilježima koja su javno isticana, radi se samo o tom činu, molimo Vas što ste točno poduzeli prema prekršiteljima zakonskih odredbi?

Odnosno ima li elemenata po odredbi članka 5. st. 1 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira
Da bi Vam olakšali posao i kao dokaz većina toga evidentirano je na portalu Zagorje.com i na YouTube kanalima:  - ova petokraka je ubijala Hrvate u poraću II svjetskog rata, ali i u Domovinskom ratu

IZVOR: Pixsell

IZVOR: 24sata

IZVOR: Jurica Galoić/Veečernji list

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: snimka zaslona/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.