LAUC: “Ministar obrazovanja UK se ispričao zbog zatvaranja škola, nadam se da će i naš…”

22.03.2022. 16:36:00

Prof. dr. Gordan Lauc se na Facebooku osvrnuo na činjenicu da se ministar obrazovanja Ujedinjenog kraljevstva ispričao zbog online nastave za koju kaže da je bila “velika pogreška” koja je nanijela “ogromnu štetu”. On se nada da će se i kod nas javno ispričati oni koji su tražili zatvaranje škola zbog pandemije. Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Ministar obrazovanja Ujedinjene Kraljevine se ispričao zbog zatvaranja škola. Kaže da je online nastava bila velika pogreška i da su djeci nanijeli ogromnu štetu.

Nadam se da će se i kod nas oni koju su javno zahtijevali zatvaranje škola ispričati. Hrvatska je među zemljama koje su najmanje zatvarale škole, no često smo slali čitave razrede u samoizolaciju što je bila velika pogreška i nadam da će se i naš ministar obrazovanja ispričati za tu pogrešku.

Jako je važno da svi postanu svjesni da je zatvaranje škola jako štetna i opasna pogreška koja se više nikada ne smije ponoviti. Dugotrajno zatvaranje škola (i posljedično uništavanje budućnosti naše djece) nije metoda kojom se treba boriti protiv virusa.”

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.