LAUC: Naša pretjerana reakcija na pojavu virusa oduzela nam je svima previše vremena

28.02.2022. 20:01:00

Ministar unutarnjih poslova i šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović nakon sjednice Vlade govorio je o covid mjerama.

– Kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju u zemlji i mogućnosti smanjenja širenja virusa. Usprkos tome što se zadnjih mjesec dana smanjuje broj zaraženih i preminulih, još uvijek se svi moramo ponašati odgovorno, a s ublažavanjem mjera moramo biti i oprezni i odmjereni – rekao je Božinović, a prenosi N1.

Stožer je donio šest novih odluka, koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenja maski, prelazak granica i te su odluke produžene do 31. ožujka. U odluci koja se odnosi na okupljanja, one su donekle ublažene, pa se može okupiti 100 umjesto 50 ljudi kao dosad i u zatvorenim prostorima 50 umjesto 25 osoba što je vrijedilo do ponedjeljka, rekao je Božinović.

Ublaženi su uvjeti oko okupljanja u zatvorenim i otvorenim mjestima uz predočenje covid potvrda, dodao je.

Od utorka prestaje važiti odluka obveznog testiranja i obveznog predočenja o testiranju, cijepljenju i preboljenju bolesti covid-19 kao uvjet za ulazak u prostore javnopravnih tijela, rekao je Božinović.

Objasnio je da za ulazak u poštu, primjerice, covid potvrda ne treba, ali za ulazak u bolnicu treba.

O svemu se oglasio u Gordan Lauc na facebook profilu.

Naša pretjerana reakcija na pojavu sars-cov-2 virusa oduzela nam je svima previše vremena. Sada kada djeca više ne moraju nositi maske, a država nas ne maltretira covid-potvrdama vrijeme je da se svi prestanemo baviti covidom i pokušamo se vratiti normalnom životu.

Samo se nadam da će i ovo ludilo u Ukrajini brzo prestati…napisao je Lauc

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.