LAUC: “OVO STVARNO VIŠE NEMA SMISLA…”

07.01.2022. 21:36:00

Prof. dr. sc. Gordan Lauc, molekularni biolog i bivši član Znanstvenog savjeta Vlade RH, osvrnuo se danas u Facebook statusu na najavu novih doza cjepiva. Njegov status prenosimo u cijelosti:

Veliki sam pobornik cijepljenja, no ovo više stvarno nema smisla.

Nema nikakve sumnje da je cijepljenje starih i rizičnih značajno smanjilo smrtnost od COVID-19. Treća doza cjepiva također pomaže kod starijih i rizičnih, no priča tu staje.

“Obnavljanje cjepljenja” svakih nekoliko mjeseci nema nikakve imunološke logike. To onda nije cjepivo, već neki oblik lijeka koji održava visoku razinu određenih protutijela u cirkulaciji.

Kakve će biti posljedice takvog eksperimenta na imunitet protiv ovog virusa ne zna nitko i bilo koga prisiljavati na taj eksperiment je izvan pameti. Prisiljavati djecu, mlade i one koji su preboljeli COVID-19 na taj tip trajne terapije protivi se temeljnim etičkim postavkama medicine.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.