LAVROV OPET PRIJETI ZAPADU! ‘Prepuštanje vojnom raspoloženju Kijeva neće dovesti ni do čega dobrog’

09.06.2022. 16:50:00

POŽALIO SE NA UKRAJINU

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov naglasio je da Ukrajina otežava izvoz žitarica jer ne uklanja mine iz svojih crnomorskih luka. Optužio je Kijev za “militarističku retoriku”. Naglasio je da bi Ukrajina trebala deblokirati luke i to odmah.

“Ruska vojska već više od mjesec dana svakodnevno proglašava koridore sigurnog prolaza koje može koristiti bilo koji brod bez preduvjeta, prepreka ili opasnosti za sebe”, rekao je  Lavrov, dodajući da kako se nada da Ukrajina više neće tražiti još oružja od Zapada.

“Trebali su odavno prestati s takvom retorikom i panikom u medijskom prostoru”, poručio je. Upozorio je Zapad da “treba shvatiti da prepuštanje vojnom raspoloženju Kijeva neće dovesti ni do čega dobrog. Ukrajina je rekla da joj trebaju “učinkovita sigurnosna jamstva” prije nego što počne s isporukom, izražavajući zabrinutost da bi Moskva mogla koristiti sve potencijalne koridore za napad s mora.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov poručio je kako nije postignut dogovor s Turskom o izvozu ukrajinskih žitarica preko Crnog mora. Istaknuo je kako sve ovisi o ukidanju sankcija koje Rusiji nameće Zapad. Peskov je također rekao da Rusija ne očekuje da će Gazprom obustaviti opskrbu plinom još nekim europskim zemljama.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Screenshot

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.