Lažirao dokumente i tako si sredio braniteljsku mirovinu

10.12.2019. 16:45:00

Osječko-baranjska policija osumnjičila je 57-godišnjaka da je lažnom dokumentacijom stekao status hrvatskog branitelja, mirovinu i invalidninu te tako ostvario protuzakonitu korist od nekoliko stotina tisuća kuna

Policija je u utorak priopćila kako osumnjičenoga tereti da je od početka 2005. do kraja 2018., tijekom postupka priznavanja statusa hrvatskog branitelja i hrvatskog ratnog vojnog invalida, lažno prikazao činjenice sudjelovanja u Domovinskom ratu te okolnosti narušavanja zdravlja koje su uzrokovale invaliditet.

Tako je, kažu u policiji, nezakonito stekao pravo na mirovinu i invalidninu hrvatskog branitelja te dionice trgovačkih društava.  

Mirovina je 57-godišnjaku isplaćivana od srpnja 2009. do prosinca 2018. godine, a invalidnina od siječnja 2005. do prosinca 2018. godine, čime je nezakonito stekao materijalnu dobit od nekoliko stotina tisuća kuna. 

Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela posebno izvješće.

Izvor: 24sata/ Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.