Lažna dojava o bombi na sudu u Vukovaru: Evakuirali su zgradu

17.03.2021. 15:30:00

U Centar 112 malo prije 10 sati ujutro anonimno je dojavljeno da je u zgradi Županijskog suda u Vukovaru nalazi eksplozivna naprava. Pretražena je cijela zgrada i okoliš, ali ništa nije pronađeno

Nakon što je proteklog mjeseca anonimna osoba dojavila da je u zgradi Općinskog suda u Vinkovcima podmetnuta eksplozivna naprava, pa se dojava ispostavila lažnom, to se isto u srijedu dogodilo i u Vukovaru.

Naime, ponovo je u Centar 112 u nešto prije 10 sati ujutro anonimno dojavljeno da je u zgradi Županijskog suda u Vukovaru postavljena bomba. Policijske ophodnje žurno su izašla na mjesto događaja, svi su djelatnici suda evakuirani iz zgrade, a policajci iz protueksplozivnog odjela su s službenim psima za detekciju detaljno pretražili cijelu zgradu i okoliš.

Kako eksplozivna naprava nije pronađena, a policija je na to utrošila gotovo tri sata rada, u tijelu je potraga za osobom koja je lažno dojavila. Protiv nje će biti podignuta kaznena prijava za davanje lažne uzbune.

Izvor: 24sata/Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: Danijela Mikola/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.