Leko otkrio tko će biti na golu u nedjelju i poručio: ‘Ovo su mi najgora dva mjeseca u karijeri‘

10.03.2023. 16:25:00

Hajduk nakon kiksa na Poljudu i poraza od Lokomotive (3:4), u nedjelju gostuje u Gradskom vrtu kod Osijeka.

Bijeli su prije deset dana već slavili tamo u susretu četvrtfinala Kupa, ali Osječani su u međuvremenu promijenili trenera i sada ih vodi Borimir Perković, što znači da bi ovo trebala biti sasvim različita utakmica.

Ususret utakmici u Gradskom vrtu, Ivan Leko je na Poljudu održao konferenciju za medije.

Je li vam ovo najteži tjedan u karijeri?

- Sigurno su mi ovo najgora dva mjeseca.

Jeste li pričali s predsjednikom i sportskim direktorom nakon utakmice s Lokomotivom?

- Mi pričamo često i puno. Pričali smo prošli tjedan, pričali smo ovaj tjedan i pričat ćemo sljedeći tjedan.

Kakvo je stanje s Vuškovićem? Hoćete li ga koristiti u nedjelju?

- To je klinac od 16 godina. Odigrao je top utakmicu u Osijeku i onda si lud ako ga ne staviš sljedeću. Kao što sam već rekao, to je igrač koji može odigrati top, a može odigrati i flop. Lako je sad biti pametan... Ali on je talent i treba mu dati da igra.

Osijek je promijenio trenera, očekujete li drugačiji Osijek?

- Sigurno očekujemo bolji Osijek. Vodili su protiv Dinama i odigrali 1:1, a znamo kako smo mi prošli na Maksimiru. Očekujemo agresivnu ekipu, naše utakmice su uvijek puni duela, a ovo je još susret drugog i trećeg, koji vrijedi „duple bodove”.

Što možemo očekivati od Hajduka nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu i osam primljenih golova?

- Radimo na svemu, na svim aspektima igre, jer u nijednom nismo dobri. Prvo radimo listu za igrače - tko može, a tko ne može trenirati - tako da je teško pričati o nekakvim automatizmima.

Mlakar nije slavio pogodak protiv Lokomotive, jeste li razgovarali s njim?

- Ja to nisam primijetio i stvarno to ne mogu komentirati. Treba njega pitati zašto nije slavio, ako nije slavio.

Je li veći imperativ na Osijeku, s obzirom na to da oni moraju braniti treće mjesto?

- Ja mislim da ne može biti veći pritisak i imperativ na nikome osim na nama.

U svakoj utakmici dosad na teren ste slali drugačiju zadnju liniju. Smatrate li da je nedostatak kontinuiteta razlog loše igri u fazi obrane, ili je u pitanju nešto drugo?

- Nisam ovdje došao govoriti isprike i braniti se, činjenica je da nismo bili u mogućnosti izvesti isti sastav. Ako ste imalo pratili u što ja vjerujem, znate da ja mislim da uvijek treba igrati isti sastav. Pokušat ćemo u budućnosti standardizirati momčad, ne samo u fazi obrane, već i općenito.

Kakav je vaš stav o Awaziemu? Je li on u konkurenciji za početnu postavu u nedjelju i općenito kakva mu je budućnost u klubu?

- On je u lošem trenutku, kao i svi. Nećemo sad lagati, to je tako. Griješi, ali nije jedini. On ovaj tjedan nije trenirao jer ima nekakvu ozljedu koju već vuče, tako da zbog toga nije u konkurenciji za nedjelju.

Osijeku se vraćaju neki igrači, kakva je situacija kod vas? Tko sigurno ne putuje u Osijek?

- Lista je duga. Ne putuju Lovre Kalinić, Elez, Awaziem, Prpić, Lovrencsics... Za Kalika i Borevkovića još ne znamo, odradili su trening, možda će putovati jer nam fali igrača.

Postoji li već plan za utakmicu juniora? Koga ćete prepustiti treneru Budimiru?

- Što se mene tiče, ja bih im dao svima da idu tamo igrati jer to je velika utakmica za igrače, trenere i sve, da je situacija normalna. Ali situacija je kakva je i napravit ćemo sve da momci odu tamo igrati s najjačom ekipom.

Jesu li posljednje tri utakmice pokazale da je više problem stava, a ne sustava?

- Ja često pričam da sustav nije prebitan, nego je važan način na koji želiš igrati nogomet. Mi nažalost mijenjamo previše i ja sam tužan zbog toga, jer ja ne volim toliko mijenjati. Ali mi smo u situaciji da moramo mijenjati i na neki drugi način tražiti samopouzdanje.

Pobjeda nad Osijekom bila bi vrlo važna za Hajduk u ovom trenutku...

- To su „dupli bodovi”. Mi smo toga svjesni i minimalno treba izaći na teren i dati milijun posto od sebe.

Lučić ili Sentić?

- Za nedjelju Lučić.

Kakvi su odnosi među igračima u svlačionici?

- Ni kao igrač, ni kao trener nisam bio u svlačionici gdje su odnosi tako dobri. Možda to i je problem. Volio bih da ima problema između njih, da se nekad potuku, ali to su predobri momci. Svi smo ovdje da u nedjelju u 90 minuta pobijedimo - zaključio je Leko.

Izvor: slobodnadalmacija.hr/Foto: HNK Hajduk

Izvorni autor: A.J.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.