LIGA NACIJA Ovo je najvjerojatnijih 11 Vatrenih s kojima će Dalić napasti Dansku

22.09.2022. 10:25:00

Hrvatska i danska nogometna reprezentacija odradile su u srijedu navečer na stadionu Maksimir posljednje treninge uoči ogleda Lige nacija (četvrtak, 20.45)

Na travnjaku maksimirskog stadiona prvo su trenirali Vatreni, a potom Danci, a kao što je uobičajeno, treninzi su prvih 15 minuta bili otvoreni za medije. Dvoboj između Hrvatske i Danske na rasporedu je u četvrtak u 20.45 sati na stadionu Maksimir, a u isto vrijeme u Parizu se sastaju Francuska i Austrija.

Tri dana kasnije Hrvatska gostuje u Beču dok će Danska ugostiti Francusku.

Uoči zadnja dva kola Danska vodi na vrhu ljestvice s devet bodova, Hrvatska ima dva boda manje, treća je Austrija s četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i branitelji naslova pobjednika Lige nacija Francuzi s dva boda.

 

Podsjetimo, pobjednik skupine putuje na završni turnir Lige nacija koji je na rasporedu u lipnju iduće godine, a posljednja ekipa seli se u Ligu B.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči možda i ključne utakmice u borbi za prvo mjesto nema većih probla s ozljedama i izostancima. Svi ključni igrači su zdravi i spremni za maksimirski ogled. Dansku će propustiti tek Erlić.

Dalić nije želio otkriti sastav, tek to da će na lijevom krilu igrati Perišić. Dodao je i kako neće mijenajti formaciju.

"Neću ništa kalkulirati, niti mijenjati način igre. Rasporedit ćemo snage jer nas očekuju dvije utakmice. Perišić će igrati lijevo, u sjajnoj je formi i nema smisla mijenjati njegovu poziciju. Što se tiče napadača, sve smo odllučili, sve znamo, ali neću vam otkriti sastav", kazao je uoči treninga.

S druge strane Danci imaju velikih problema s izostancima. Playmaker Eintracht Frankfurta Jesper Lindstrom propustio je pobjedu svoje momčadi u Bundesligi nad Stuttgartom zbog bolesti, Jonas Wind, Andreas Cornelius i Yussuf Poulsen, trojica ofenzivnih igrača, također su izvan stroja. Međutim vratio se kapetan Simon Kjaer.

 

Danski napad bi mogao predvoditi Rasmus Højlund, koji je ovog ljeta iz Sturma prešao u Atalantu, ili Martin Braithwaite, koji je napustio Barcelonu i novi je član Espanyola.

Mogući sastavi:

HRVATSKA: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Kovačić, Modrić, Brozović - Perišić, Pašalić, Kramarić

DANSKA: Schmeichel - Christensen, Kjaer, Andersen - Kristensen, Hojbjerg, Delaney, Maehle - Eriksen - Skov Olsen, Braithwaite

Izvor: tportal.hr/Foto: AFP

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.