‘LIK JE NEBITAN, TREBA GA IGNORIRATI!’ Slavni Samoborac o Dežuloviću: ‘Ma, koga on može ugroziti?’

23.11.2022. 14:10:00

HEROJ O NOVINARU

Općinsko kazneno državno odvjetništvo donijelo rješenje o odbacivanju kaznene prijave koju su podnijeli protiv novinara i kolumnista Borisa Dežulovića zbog njegova teksta ‘Je*o vas Vukovar!’, objavljenog početkom studenog prošle godine.

AUTOR: Snježana Vučković / Dnevno.hr

Članovi više braniteljskih udruga koje su podnijele kaznenu prijavu protiv Dežulovića, žestoko su reagirali i najavili “na ovome nećemo stati”.

“Da, uvrijedio nas je ali je zapravo – nebitan”

Što o ovakvom raspletu misli Nikica Burić Samoborac, jedan od najvećih heroja Vukovara i čovjek koji je kao zapovjednik među posljednjima napustio plamteći grad?

“Ma, gledajte… To što je Dežulović napisao je apsolutna sramota. Tim je tekstom uvrijedio ne samo branitelje Vukovara, već sve hrvatske branitelje. No, smatram ga nebitnim, bezopasnim likom koji nikoga ne može ugroziti, pa je najbolje da ga ignoriramo”, kaže nam slavni Samoborac.

Kaže i kako mu odluka o odbacivanju kaznene prijave uopće nije iznenađenje:

U pravosuđu su nam još uvijek Jugosloveni

“Pa, zna se kako kod nas funkcionira pravosuđe i tko su ljudi koji su u njega involvirani. Pola njih i dalje živi za Jugoslaviju, iako je već godinama nema. Nađe je pravosuđe i dalje većinom komunističko, a to je vidljivo ne samo po ovom slučaju, nego po brojnim prijavama za ratne zločine koje je, npr., uz sve dokaze podnio Ivica Pandža Orkan, a malo toga ili gotovo ništa nije obrađeno niti procesuirano.”

Samoborac ponavlja da sudstvom nije iznenađen, ali:

“Ipak sam očekivao javne osude političara, saborskih zastupnika i ostalih javnih osoba koje se kunu u domoljublje. Njihove su reakcije izostale i to je, zapravo, ono što me iznenadilo.”

Udruge ne odustaju od progona

Što se tiče Udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje su podnijele kaznenu prijavu, oni priopćenjem tvrde kako “na ovome neće i ne žele stati, tim prije što nije slučajno što je ova obavijest došla upravo u danima sjećanja na žrtvu Vukovara:

“U ime žrtava iz ove kazneno-pravne stvari (kako nas tretira Zakon) izjavljujemo i jamčimo da ćemo pokrenuti daljnji kazneni progon protiv Borisa Dežulovića, te poduzeti sva zakonom dopuštena sredstava da zaštitimo hrvatske branitelje koji su pogođeni zločinačkim poticanjem na nasilje i mržnju Borisa Dežulovića”, zaključuju u dopisu.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.