Lika bez struje, od hladnoće popucali dalekovodi

03.12.2020. 18:29:00

Ledena kiša koja pada na području Like stvorila je probleme u opskrbi elektičnom energijom. Popucali su dalekovodi pa su mnoga kućanstva bez struje - problem se polako rješava.

Temperatura oko nule, idilične slike Like okovane ledom - idilične samo naizgled. Ledena kiša i bura u Primorju uzrokovale su pucanje dalekovoda cijela su sela bez struje. Terenske ekipe su odmah pristupile otklanjanju kvarova.

- Na širem području grada Gospića, Gračaca, Udbine i na području podvelebitskog primorja - imali smo 2375 kupaca odnosno korisnika električne energije bez napajanja, izvijestio je direktor Elektrolike Ernest Petry.

Popravak je jako zahtjevan, kaže Ivan Uremović. Na ruku radnicima ne idu u prilog ni kiša koja sve nastavlja lediti na niskim temperaturama. Ali kad treba nešto odraditi, dodaje Željko Dizdar - onda se to i odradi, nekad lakše, nekad teže.

Ličani se ne bune. Djelatnici Elektrolike ulažu nadljudske napore da uz ovakve vremenske neprilike otklone sve kvarove. Danas oko 15 sati, dodaje Ernest Petry - bez kupaca je još stotinjak korisnika. Nadaju se da će do kraja dana otkloniti kvarove.

A ledena kiša i dalje pada, no nasreću za sada nije stvorila veće probleme u prometu.

Izvor: HRT

Izvorni autor: hrt

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.