Livaković podigao veliku prašinu protiv Slovačke, a do tog trenutka forma mu je bila u uzlaznoj putanji

15.10.2021. 11:05:00

Puno se prašine nakon remija sa Slovačkom podignulo oko Dominika Livakovića

Ispao je, praktički, glavni krivac za tih osječkih 2:2. Jer je loše reagirao kod drugog pogotka, nesigurno je istrčao. I sam je Zlatko Dalić rekao nakon utakmice da je “imao nezgodnu ozljedu koja ga je udaljila s terena”. I nitko se sad ne pita kako su Slovaci uopće došli u poziciju da dva puta s nekoliko metara matiraju Livakovića (koji jest mogao bolje reagirati, to nije sporno), koliko su pritom zakazali obrambeni igrači i oni koji su trebali biti na pravom mjestu.

Ne tako davno, prije te ozljede, Livaković je u Rusiji bio ponajbolji hrvatski igrač, jedan od najzaslužnijih za bod koji bi, na kraju, mogao Hrvatskoj biti zlatan u borbi za Katar. Prije toga obranio je i važan kazneni udarac u Osijeku, u velikoj Dinamovoj pobjedi. A i nakon ozljede, po povratku na teren, Livaković je, barem u Dinamu, u sve boljoj formi. Nakon utakmice s West Hamom, u kojoj, kao ni čitava momčad, nije bio na razini, Livaković je odlično branio u utakmicama protiv Slavena Belupa, Genka, Hrvatskog dragovoljca, čak i Orijenta u Kupu. U svakoj od tih utakmica imao je jednu ili nekoliko sjajnih obrana i spasio je modra vrata.

Ima Livaković, kao i svaki golman, svoje vrline i mane, golove koje ne bi trebao primiti i one koje ne smije primiti, ima razdoblja bolje i slabije forme, ali daleko je to od velikog problema. Pred njim su sad u Dinamu novi izazovi do studenoga, bude li zdrav nema razloga da ne nastavi s dobrom klupskom formom i još odličnih obrana, da takav stigne pred oglede Maltom i Rusijom.

Zlatko Dalić okružen je u reprezentaciji sad trojicom bivših vratara, Draženom Ladićem, Stipom Pletikosom i Marijanom Mrmićem, sva trojica vrlo dobro znaju kako je kad imaju, a kako kad nemaju povjerenje u reprezentaciji, kad im se gleda svako krivo ispucavanje ili (ne)istrčavanje.

Oni, sigurno, mogu štošta na tu temu objasniti, možda i stati uz Livakovića i podržati ga. Iako, o njemu će na kraju sve reći njegova forma, naravno, ona se do studenoga može promijeniti i na bolje i na gore, ali ona u Dinamu barem do reprezentativne stanke nije bila problematična.

Izvor: sportske.hr/Foto: Profimedia

Izvorni autor: Tomo Ničota

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.