Ljeto u sjenci oblaka: Sunčano s ponekim lokalnim pljuskom

17.08.2023. 10:42:00

U danima pred nama, očekuje nas stabilno vremensko razdoblje obilježeno pretežno sunčanim vremenom. Dok će veći dio Hrvatske uživati u sunčanim intervalima, unutrašnjost zemlje suočit će se s jačim razvojem oblaka koji lokalno može rezultirati kratkotrajnom kišom ili ponekim pljuskom praćenim grmljavinom, uglavnom tijekom poslijepodnevnih sati.

Vjetar na kopnu će zadržati svoju slabiju prisutnost, dok će duž obale zemlje ujutro i dijelom prijepodneva puhnuti umjerena bura na pojedinim lokacijama. Popodne će dominirati sjeverozapadni i jugozapadni vjetrovi, donoseći promjenu atmosferskog strujanja.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se u rasponu od 28 do 33°C, pružajući nam toplu atmosferu s osvježavajućim vjetrom duž obale. Ovaj vremenski sklad idealan je za različite aktivnosti na otvorenom, od opuštajućih šetnji do uživanja u vodenim sportovima.

Izvor: DHMZ/Foto:Ilustracija

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.