Ljevičar proglašavaju Milanovića 'budalom' i 'glupanom', a kada je 'imperija' uzvratila udarac, drukeri čkome

04.10.2021. 11:13:00

LIJEVOM NAŠOM

Alan Lancaster, basist grupe Status Quo je umro. U mojoj generaciji bili su kraljevi. Sjećam se kad su izdali album ''Party ain't over yet''. No, imamo mi u ''Slijepoj'' našoj dobru usporedbu s njima. Hrvatski tjednik je nedavno objavio naslovnicu: ''Četnički patrijarh i hrvatski kvislinzi''. Povod za objavu te naslovnice bila je ''puzajuća infiltracija tzv. srpskog sveta u RH''.

Uz veliku sliku našeg Porfirija redaju se sličice Pupovca, Antona Šuljića, Drageca Pilsela, Tvrtka Jakovine, Hrvoja Klasića, Vlatka Silobrčića, Dejana Jovića, Ane Gruenfelder, Dražena Lalića, Vilija Matule, Ive Josipovića, Rade Borić, Tvrtka Baruna i Branimira Pofuka

Ako je Status Quo izdao album ''Party ain't over yet'', samo od sebe se nameće pitanje što su i jesu li nešto izdali i ovih dvanaest muževa i dvije drugarice s naslovnice Hrvatskog tjednika? Kakav je to bio ''party'' kod osobe koja je zanosno i od srca pjevala četničke pjesme u Chicagu koje glorificiraju četničkog koljača popa Momčila Đurića?! Reklo bi se da ih većina nije izdala baš ništa. Pupi, Pilsel, Jović, Klasić i Jakovina nemaju uopće sluha za bilo što hrvatsko. Ostali su već odavno demaskirani jugo-nostalgičari. Rekao bih (kako to kaže Milanović) politička ''šaka jada''. Sve je to već znano i poznato. Pa u čemu je onda problem?

Umjesto, recimo, Thompsona- Toma Zdravković

Naime, javilo se tzv. Hrvatsko novinarsko društvo, iliti HND, koje tvrdi kako je tobože zgroženo kršenjem medijskih i etičkih normi te kodeksa časti hrvatskih novinara. Trla baba lan. Opisanom društvancu je navodno svjedočio i ''kolega'' Branimir Pofuk, kolega koji nam iz tjedna u tjedan u Večernjaku pokazuje u čijoj je financijskoj ''giljotini'' list. Pofuk je u subotnjem Večernjem, umjesto, recimo, Thompsona, predstavio u velikom intervjuu lik i djelo Tome Zdravkovića.

Imao je on već više puta intervju i s Bajagom. Pofuk na kružocima ''guta'' misli i djela specijalca iz Cetinja (Porfirija). Oni će zbog ''ugroze'' medijskih prava, jer je sud zabranio portalu ''H-Alter'' objavljivanje članaka protiv dr. Flander, ''cinkati'' Hrvatsku međunarodnim instancama. E, to naravno nema nikakve veze s Dostojevskim i njegovim romanom ''Idiot''. Ali, ima s ''jadnicima'' Viktora Hugoa. Lijepo je to komentirao Ivan Kuntić: ''Znači jedino je četništvo i ideja o novoj Jugoslaviji dozvoljena bez osude''. Jedino novine, poput onih Pupovčevih, tzv. ''Novosti'', mogu pozivati na linč i vrijeđati koga žele. Onda se to naziva - satira.

HND, na čijem je čelu jedan od famoznih Hrvoja, Hrvoje Zovko, poziva da institucije ''rade svoj posao''. Sjećam se one stare iz komunizma: ''Proleteri svih zemalja - uozbiljite se''. Jugo-nostalgičari iz HND, uozbiljite se! Nema više zabrana, suđenja, otpuštanja. Nema više UDB-e, osim u mentalitetu orjunaša i nostalgičara, pa i onih u HND-u. Za sada vam kao satisfakcija ostaje jedino da se krstite (s tri prsta).

Osjećali su se kao jadnici, a nisu znali tko je Viktor Hugo.

Odmah nakon moje kolumne, srušen jarbol s hrvatskom zastavom

U zadnjoj kolumni pisao sam o ''finim diplomatskim'' reakcijama iz BiH na izjave direktnog Zorana Milanovića… ''Od*ebi od BiH'' i slične poruke ''bratstva i jedinstva''. Naravno, sve su to dobronamjerni i konstruktivni potezi sa samo s jednim ciljem, a to je da se ''fudbal'' spusti na zemlju. I isplatilo se. Odmah nakon što je kolumna ''izašla'' na Direktno.hr, srušen je jarbol s hrvatskom zastavom u središnjoj Bosni. Nakon ''drugarske'' kritike koju su Vojin Mijatović i Mustafa ef. Cerić uputili nesretnom Zokiju, nepoznate osobe su u ponedjeljak srušili jarbol i otrgnuli zastavu hrvatskog naroda koja se nalazila u dvorištu crkve sv. Mihovila u središtu Vareša. Župnik fra Leon Pendić je, oduševljen inicijativom Vojina i Mustafe, rekao: ''Jarbol nije izdržao ni deset dana otkako smo ga postavili jer je pokrenuta hajka protiv njegovog postavljanja…''.

Multietnička zajednica u BiH je stvarno na djelu!!! Za vrijeme rata devedesetih godina kad je, po mišljenju Vojinai i ef. Mustafe,  Hrvatska počinila agresiju na BiH, narod je morao bježati. I danas je ostao misterij zašto je narod bježao agresoru - u Hrvatsku, a ne u Srbiju - kod svima dragog Slobe. O tome Vojin i ef. Mustafa nisu izustili ni riječi. O tome im je zakazala memorija pamćenja.

Sjećam se predizborne kampanje kada sam, onako sramežljivo, napisao da je i Milanović imao pozitivnih poteza u svoj karijeri. Naveo sam ''migrantsku krizu'', kada je kao Predsjednik Vlade zatvorio granicu prema Srbiji, a vojnu ''silu'' Srbije proglasio ''šakom jada''. Podsjetio sam i na odlazak u Mostar, kada je ''narod'' malo provalio iz istočnog Mostara u zapadni, malo palio kuće itd. Pa ga je svima draga BiH režiserka ljubazno presrela riječima dobrodošlice i ljubavi: ''Marš natrag u Hrvatsku!''. Naša ministrica kulture najbolje zna koliko je kuna HAVC  iskeširao toj sjajnoj režiserki za njenu berlinsku slavu. I to je bilo sve.

Onda me neka Vesna na jednom portalu prozvala: ''Hodak, sve radite da dovedete Milanovića na vlast''. Zanimljivo. Ja sam u drugom krugu glasovao za Kolindu.

Ljevičar proglašavaju Milanovića 'budalom' i 'glupanom', a kada je 'imperija' uzvratila udarac, drukeri čkome

I sada kopernikanski obrat. Pogodite za koga je glasovao naš najpoznatiji podoficirski kolumnist, a bivši komunist, Ante Tomić? Je li njegov izbor bila Kolinda ili Milanović? Zna se. Danas zbunjeni i šokirani Antiša ''duhovito'' analizira: ''Izgarajući za pravice Hrvata iz BiH, nije se stigao boriti za naše. Na domaćem terenu je brljavio, zabušavao i mucao''. Naravno, lucidni i ''duhoviti'' Ante zna što je to ''drugarska kritika''. Naučio je to još u podoficirskoj akademiji u Bileći. Nije Milanović na ''domaćem terenu'' donio ni jedan pošten zakon, nije povisio ''plate'', nije otkupio INA-u od Mađara… Zna Ante da je pred njim dugačko i tmurno razdoblje.

Da bi osvojio drugi mandat, Milanović će imati ''velikih'' problema. Kao da zagrijanim nožem reže kroz mekani putar. Jeste li primijetili  jednu malu razliku? Odmah nakon pobjede na izborima, hrvatska se ljevica počela ponašati prema pobjedniku Milanoviću arogantno i ljevičarski bezobrazno. Puhovski, Sarnavka i slični umišljeni ljevičari nazivali su ga doslovno budalom, glupanom… A kada je ''imperija'' žestoko i bez dlake na jeziku, ali uvijek promišljeno, uzvratila udarac, ''drukeri'' i razne prozvane i ne prozvane lijeve medijske ikone sad čkome. Pročitajte citat Ante Tomića: ”Zabušavao je i mucao”. Jadni Ante. Kritika Predsjedniku jer navodno muca i zabušava. Misli si sigurno naš Ante kako s Milanovićem triba biti na oprezu… I triba Ante!

Onaj koji je tvrdio da uvijek treba ići hrabro do kraja, sada plaća alimentaciju

Javlja Nino Mogorović: ''Ustoličenje mitropolita u Crnoj Gori: Pakrački episkop Ćulibrk skočio s padobranom s velikom srpskom zastavom''. Čemu čuđenje? Jovan Ćulibrk vrlo je zanimljiva osoba. Poznat je kao padobranac u mantiji. Podoficir je (k'o Ante Tomić) i rezervist čuvene 63. padobranske brigade iz Niša. Do sada ima oko 150 skokova. Možda je i on trebao malo više sudjelovati na kružocima Porfirija s našim hrvatskim ''padobrancima'' u javnom životu.

Martinu Tomčić razveselio bi Bora Čorba, a ne Thompson

Moj prijatelj iz Splita Tonči Jelavić poslao mi je ''misao dana'' koja se može uklopiti u trenutno pomalo šizofreno stanje u kojem se nalaze Hrvati: ''Ako netko traži pravdu, neka ide u bordel, a ako netko želi biti je*en, neka ide na sud!''. 

Gledam slike na Fejsu. Slike naše lijeve operne ikone Martine Tomčić i to u trenutku kad je skužila da u emisiji ''Supertalent'' Crnogorac Matan Vukčević slika uz Thompsonovu pjesmu. Faca joj izgleda k'o da je našla crknutog miša u juhi. U čorbi bi je razveselilo da joj se našao, recimo, Bora Čorba, ali Thompson? Gledam ''Breaking news'' koji donosi da je Vučić dao 24 sata Kosovarima da se malo srede, inače… odoše im jaja tj. traktori kad im se ''pobednička'' srpska vojska digne…

Zato je Lijepa naša stabilna, ali je s ''posebnim potrebama''. Recimo, samo bi psihići mogli riješiti rašomon kako to da u dijaspori živi gotovo četiri milijuna Hrvata, a manjine imaju osam zastupnika u Saboru dočim dijaspora samo tri!?

Surfam po Fejsu. Prof. Matko Marušić lagano se čudi i misli: ''Kraus pokušava prijevarom nametnuti selektivnu zabranu simbola totalitarnih režima''. Prof. Matko citira rezolucije Europskog parlamenta i Deklaracije hrvatskog Sabora od 30. lipnja 2006. g. pa mu se čini da Ognjen Kraus želi prevariti Hrvatski sabor i sve građane te im nametnuti selektivnu zabranu totalitarnih simbola, svih, osim komunističkih. Na zdravlje, profesore!!! Očekivati od komunista, a Kraus je upravo to, da priznaju komunističke zločine, to je čista politička utopija. Sva sreća da su Kraus i drugovi za većinu nas već odavno pročitana knjiga. Nadali su se da će nas prevesti žedne preko vode, ali sad već uviđaju da od toga neće biti ništa. Imaju ljevičarske medije uz sebe, ali ništa više. Pasti će jednog dana kao vukovarske ploče.

Da, RH je zaista država sa posebnim potrebama. Evo još jednog primjera. U Saboru su izbacili sa sjednice Karolinu Vidović Krišto jer nije nosila masku za lice. Međutim, Katarina Peović dolazi u Sabor sa zvijezdom petokrakom i naziva (u Saboru) utemeljitelja ove države Tuđmana ratnim zločincem. Mislite li da je izbačena sa sjednice? Naravno, nije!!! Tomislav Damjanović misli da su tu maske upravo pale.

Masku je najbolje nositi po kuhinji da ne pojedeš sve što ugledaš!

Opet zgražanje...

Malo se zakuhalo oko natječaja za glavnog ravnatelja HRT-a. Zakon suhoparno govori o tome da ako dva ili više kandidata zadovoljavaju jednako uvjete, onda prednost ima osoba koja je nezaposleni branitelji ili članovi njegove obitelji. Roby Bajruši u tome vidi zavjeru. Višestruku. Stoga kaže: ''U Hrvatskoj bi bivši direktor milanske Scale izgubio natječaj od osobe koja je bila u Domovinskom ratu''. To je još jedna Bajrušijeva podla podvala čitateljima. Kao, muzički stručan i ''navudren'' izgubio bi na natječaju od neke seljačine.

Namjerno ignorira onaj dio odredbe Zakona koji kaže ''ako oba kandidata ispunjavaju iste uvjete''. Zašto onda ne bi prednost imao branitelj? Roby se zgraža kako takva zakonska odredba stvara probleme. Treba izmijeniti zakon, malo ga preformulirati, izbalansirati i valjda navesti kako prednost u slučaju ''istih uvjeta'' ima drug koji je branio Knin, Petrinju, Drniš… od HV-a. Napokon, po Bajrušiju je i on branitelj…

Čuvena i zloglasna pravna služba HRT-a ''zaboravila'' je na Zakon o braniteljima. Ne mogu ljudi misliti na sve. Još će im, ako ne budu budni, za ravnatelja doći netko iz ''krive'' šume. Ravnatelj mora znati što našem narodu i narodnostima znači aksiom ''po šumama i gorama''. To, recimo, savršeno zna Anka partizanka koja, kad jedri sa svojim drugom, pjeva iz sveg glasa tu staru pomorsku baladu…

Bivši ravnatelj Goran Radman, koji je planetarnu popularnost dosega jer je uručio štafetu Ljubičici bijeloj, uručio je otkaz Karolini Vidović Krišto i otjerao je s četvero djece doslovno na ulicu. Opet, uz drugarsku podršku pravne službe HRT-a. Čovjeku se podsvjesno sviđalo stalno neko ''uručivanje''. Kada je sud vratio novinarku na posao, odmah ju je ''džentlmenski'' tužio za naknadu štete, pa kad je i to izgubio i platio troškove postupka, podnio je ostavku na mjesto ravnatelja.

Na HRT-u čim okreneš leđa, sve ti kažu u lice

Zato je, drugovi i drugarice, od životne važnosti da nam ne prodru u ''preduzeće'' likovi iz Čavoglava. Sve su to branitelji i svi misle da mogu na Prisavlje pa da se voze u limuzini sa šoferom. Pogledajte samo što su napravili Koranskom mostu, a sada bi, zahvaljujući ''čudnom'' nekom zakonu, mogli čak završiti i kao ravnatelj(ica) na HRT-u. Kako bi se tada osjećali naši dragi dugogodišnji drugovi novinari kao Denis Latin, Aca Stanković i Dragan Nikolić ako im šef postane branitelj(ica)?

Nekada sjajni kolumnist, a sada samozatajni političar, Nino Raspudić je zabrinut pa se pita: ''Tko će biti odgovoran za blamažu HRT-a s natječajem?''. Bez brige, zastupniče! Riječ ''blamaža'' za njih na HRT-u je novo otkrivena riječ iz Papue na Novoj Gvineji, gdje još uvijek žive ljudožderi… Prava blamaža je, i to kako intelektualna tako i financijska, sramotna serija o NDH, koju su osmislili, snimili i podijelili za nju lovu dvojica zaslijepljenih jugo-nostalgičara. Takva blamaža nikoga na HRT-u ne tjera u sram. Njihova koža je tvrda, kripto-komunistička, sve njihove gafove plaćamo mi gledatelji i građani svojim novcem, a kada želimo gledati vrhunski nogomet, tenis, atletiku… mrak. Jugo- mrak!

Na HRT-u se strogo drže kodeksa otvorenosti i iskrenosti. Čim im okreneš leđa oni ti sve kažu u lice.

Etablirana povjesničarka Blanka Matković tvrdi: ''745 ratnih i poratnih žrtava ekshumirano je u Jasenovcu u svim istraživanjima i to je jedina istina''! Još su živi povjesničari koji su pred 30-40 godina tvrdili kako je jedina istina da je bilo više od 700 tisuća žrtava. No, to i tako nije tema za zamaranje Hrvateka nakon nedjeljnog ručka. Ima Aco pravo…

Dobro kažu Nijemci. Što gluplji seljak to veći krumpir…

Izvor: Direktno.hr/Foto:Direktno.hr

Izvorni autor: Zvonimir Hodak/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.