Lokalni stožeri objavljuju najnovije podatke o koronavirusu. Za sada je situacija dobra

03.05.2020. 11:15:00

Županijski stožeri izlaze s podacima, iz većine stižu dobre vijesti

Županijski stožeri civilne zaštite počeli su od jutra s objavljivanjem novih podataka. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite izviješteno je o relativno povoljnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj. Imali smo samo tri nova slučaja zaraze, pa je ukupan broj slučajeva. No, imali smo i dva smrtna slučaja, jedan u Splitu i jedan u Zagrebu.

Ministar Beroš je jučer istaknuo kako ga posebno veseli je vijest kako u Istarskoj županiji nema više oboljelih, pa je Istra proglašena korona free zonom. Do službenih podataka Nacionalnog stožera koji se objavljuju na konferenciji za novinare u 14 sati, pratimo objave županijskih.

Istra je i dalje corona free zona

U Istri u posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih, pa je Istra i dalje bez zaraženih. Jučer su izvršili 91 testiranje na koronavirus, a svi testovi, odnosno brisevi, bili su negativni. Trenutno se ispituje još deset uzoraka, piše Glas Istre.

Zadarska županija bez novozaraženih

Povoljno je stanje i u Zadarskoj županiji, budući da već osmi dan nemaju zaraženih, izvijestio je lokalni stožer. Još uvijek imaju 33 aktivna oboljela pacijenta, dok je ozdravilo 52 od 85 ukupno zaraženih. Jučer su imali 48 novih testiranja, a svi uzorci su negativni. Ukupno su do sada testirali 1632 briseva, piše 057info.

Bjelovarsko-bilogorska županija 18 dana bez novozaraženih

Stožer Bjelovarsko-bilogorske županije izvijestio je kako 18. dan za redom nemaju novooboljelih. Od početka pandemije imali su samo deset zaraženih, od kojih je sedam ozdravilo. U samoizolaciji je 752 ljudi, a u posljednjih 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjera, piše Bjelovar.info.

Virovitičko-podravska županija ima dvoje novooboljelih

U protekla 24 sata u Virovitičko-podravskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze, pa je ukupan broj zaraženih porastao na devet. Time je prekinut niz od 11 dana zaredom bez evidentiranih novozaraženih osoba.

Vukovarsko-srijemska županija bez novih slučajeva zaraze

Županijski stožer Vukovarsko-srijemske županije javio je jutros kako ni danas nemaju novih pozitivnih na koronavirus. Ukupan broj zaraženih time ostaje na 40 ljudi, a do sada je ukupno izliječeno 23 ljudi, od koji je jučer izliječeno četiri. U posljednjem danu testirali su 46 osoba, pa je ukupni broj testiranih porastao na 1147. U samoizolaciji imaju 430 ljudi.

U Šibensko-kninskoj županiji jedan novi slučaj zaraze

Stožer Šibensko-kninske županije priopćio je kako je u posljednjih 24 sata evidentiran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, javlja Dalmacija news. U popodnevnim satima jučerašnjeg dana stigao je rezultat za još jednu osobu, za koju se ustanovilo da je pozitivna. Radi se o pacijentu s područja Knina, koji je obiteljski kontakt već zaražene osobe. Ukupno su do sada imali 90 slučajeva zaraze, a do sada se oporavilo 51 ljudi. Pod zdravstvenim nadzorom je 83 osoba, a ukupno su do sada uzeli 1492 uzoraka.

Primorsko-goranska županija bez novooboljelih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednjih 24 sata nisu zabilježili niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, javljaju iz lokalnog stožera. Županiji je to već 12. dan bez novozaraženih, a ozdravila je još jedna osoba. Još uvijek imaju 28 zaraženih, a do sada je ozdravilo 42 ljudi.

Lika 15. dan bez novozaraženih

U Ličko-senjskoj županiji 15 dan za redom nemaju novozaraženih. U posljednjih 24 sata testirali su dva nova uzorka, koji su bili negativni. Ukupno je u županiji do sada bilo 22 oboljelih, od koje su 3 osobe izliječene. Ukupno su testirali 325 ljudi, a pod nadzorom i mjerama samoizolacije je 177 osoba.

Izvor: Telegram.hr/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Ivan Luzar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.