Los Angeles: Prosvjedi protiv cijepljenja

02.02.2021. 09:22:00

Centar za cijepljenje na Dodger stadionu u Los Angelesu bio je u subotu zatvoren na jedan sat zbog prosvjeda protivnika cijepljenja ispred stadiona.

Oko 50 prosvjednika zaustavljalo je vozače koji su satima čekali na primanje cjepiva pokušavajući ih odgovoriti od te odluke.

Prosvjednici su nosili plakate koji su osporavali učinkovitost cjepiva.

Govorili su ljudima da se vrate dok je jedan muškarac vikao: “Ti si laboratorijski štakor”. – izvijestio je Los Angeles Times.

“Nije bilo incidenata ni nasilja” – izvijestio je Times.

Vatrogasci iz Los Angelesa zatvorili su ulaz na stadion u subotu oko 14 sati po lokalnom vremenu iz mjera predostrožnosti.

Policijski odjel u Los Angelesu napisao je na Twitteru da to nije “zatvaranje vrata” i da će sva predbilježena cijepljenja biti provedena.

Nakon jednoga sata stadion ponovno otvoren

Guverner Kalifornije Gavin Newsom napisao je na Twitteru kasnije da je stadion “ponovno pokrenut i radi”.

“Ovo je potpuno pogrešno” – rekao je German Jaquez koji je čekao na primanje cjepiva.

“Tjednima sam čekao da dobijem termin. Ja sam zubar; ja preuzimam velik rizik kada radim sa svojim pacijentima. Želim biti siguran – radi svojih pacijenata i radi svoje obitelji. Cjepivo je jedini način da potučemo virus.” – rekao je.

Prosvjednici su nosili plakate sa sloganima poput: “CNN ti laže” i “Skini masku”.

Na društvenim mrežama prosvjed je opisan kao protivljenje prijevari. Sudionicima se savjetovalo da se suzdrže od nošenja odjeće s likom Trumpa i njegovim sloganom “Make America great again” (“Učinimo Ameriku ponovno velikom) jer su, kako navode, htjeli da njihova poruka odjekne među ljudima koji se dolaze cijepiti.

“Ovo je prosvjed i hod za razmjenu informacija protiv svega COVID: cjepiva, PCR testova, zaključavanja, maski, Faucija, Gatesa, Newsoma, Kine, digitalnog praćenja itd.” – naveli su.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: mt/snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.