LOŠE VIJESTI U POTRAZI ZA KAPETANOM MIŠKIĆEM I POMORCIMA: Dobili su nove satelitske snimke, ali, nažalost, nisu upotrebljive

11.10.2019. 09:20:00

Pojavili su se novi problemi – nove satelitske snimke su neupotrebljive

Potraga za Dinom Miškićem, hrvatskim kapetanom broda Bourbon Rhode, i dalje traje pa se tako ona nastavlja i u petak. Satelitske snimke trebale bi pomoći u traženju splavi na Atlantiku na kojoj se vjerojatno nalaze kapetan i drugi nestali članovi posade. Međutim, pojavili su se novi problemi – nove satelitske snimke su neupotrebljive.

“Nove satelitske snimke zbog oblačnog vremena (a radi se o optičkim satelitskim snimkama) nisu upotrebljive. Temeljem sačinjenog plana i raspoloživih satelita nastavit ćemo sa satelitskim promatranjem”, rekla je za 24sata Maja Markovčić Kostelac, izvršna direktorica Europske agencije za sigurnost mora (EMSA).

Filipinac koji sudjeluje u potrazi: ‘Vrijeme je dobro, ali ne vidimo ništa’

Filipinski član posade trgovačkog broda koji je trenutno uključen u potragu za nestalim pomorcima potonulog Bourbon Rhodea oglasio se za Morski.hr o tome što se trenutno događa u akciji na Atlantiku. Kazao je da se ne vidi ništa, što svakako otežava potragu.

“Još uvijek tražimo. Vrijeme je dobro, ali ne vidimo ništa. Bio sam sinoć na dužnosti i bila su tri broda u akciji traganja i spašavanja. ALP Striker vodi i zadaje uzorke potrage, sad za pet brodova. Upravo su nam zadali novi uzorak. Dajemo sve od sebe. Nadam se da ćemo pronaći nešto. Nisam vidio nikakve letjelice dok sam bio na straži. Nisam siguran ima li uopće zrakoplova uključenih u potragu, no dok sam ja na dužnosti, nisam ih vidio”, rekao je Filipinac čiji je sunarodnjak član nestale posade, inače drugi časnik Edwin Furog.

Za kraj Filipinac je kazao da je “molitva jedino što se može napraviti u ovom trenutku dok oni nastavljaju potragu”.

Izvor: Danas.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.