Loše vijesti za Dalića; Inter zabrano putovanja u inozemstvo svojim igračima

18.03.2021. 16:30:00

U četvrtak su još dvojica igrača vodeće momčadi talijanskog prvenstva milanskog Intera, urugvajski veznjak Matias Vecino te nizozemski stoper Stefan de Vrij, bili pozitivni na testiranju na koronavirus te su zbog toga zdravstvene vlasti Milana odlučile odgoditi subotnji susret 28. kola Serie A u kojemu je Inter trebao ugostiti Sassuolo

Momčad milanskog Intera našla se u velikom problemima nakon što se među nogometašima 'nerazzura' proširio koronavirus. U srijedu je potvrđeno kako je prvi golman i kapetan Intera Samir Handanovič bio pozitivan na testiranju na koronavirus te je odmah poslan u samoizolaciju.

Prije njega je još u ponedjeljak utvrđena zaraza koronavirusom kod braniča Danila D'Ambrosija koji u nedjelju nije zaigrao protiv Torina, jer se loše osjećao.

I tu je nastao ogroman problem. Talijanski mediji tvrde kako se zaraza proširila u autobusu kojim je Inter putovao na gostovanje u Torino, a u najvećoj su opasnosti sedmorica igrača koji do sada nisu bili bolesni.

Na tom su 'originalnom popisu' bili naš Ivan Perišić te Stefan de Vrij, Achraf Hakimi, Nicolo Barella, Christian Eriksen, Lautaro Martinez i Romelu Lukaku. U međuvremenu je potvrđeno kako je De Vrij zaražen...

Podsjetimo, Marcelo Brozović je krajem prošle godine prebolio zarazu koronavirusom, ali ako dođe do zaraze cijela će momčad Intera morati u samoizolaciju na deset do četrnaest dana, ovisno o tome što će procijeniti lokalni stožer u Milanu.

A trenutno su zdravstvene vlasti Milana naložile Interu prekid svih klupskih aktivnosti u sljedeća četiri dana, pa je odgođen prvenstveni susret protiv Sassuola koji se trebao igrati u subotu. Inter je odmah uveo zabranu puta u inozemstvo svojim igračima. Iz kluba je objavljeno da će u ponedjeljak, 22. ožujka momčad i stručni stožer ponovo biti testirani, uoči eventualnog povratka na treninge.

Velika je to opasnost za hrvatsku nogometnu reprezentaciju jer bi zbog toga Brozović i Perišić propustili okupljanje i prve tri utakmice koje 'vatreni' igraju u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Izbornik Zlatko Dalić početak priprema zakazao je za ponedjeljak 22. ožujka, a već u srijedu 24. ožujka igramo prvu utakmicu kvalifikacija u gostima kod Slovenije. Nakon toga 27. i 30. ožujka u Rijeci igramo još dvije utakmice, prvo protiv Cipra, a potom i protiv Malte. Nadamo se s Brozovićem i Perišićem u momčadi.

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Izvorni autor: Ivan Žurić/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.