LOV NA POLUFINALE EL Evo gdje možete gledati novu nemoguću misiju Dinama u Europi

15.04.2021. 12:30:00

Nakon minimalnog poraza u Zagrebu pred igrača Dinama je uzvratna utakmica četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala (četvrtak, 15. travnja, 21 sat, Arenasport 1). Mnogi su mišljenja kako će to biti nova nemoguća misiju Dinama, ali poručuju da su spremni za novo čudo

Nakon prve utakmice, u kojoj je Villarreal zabio iz jedanaesterca, bilo je jasno kako je još uvijek sve otvoreno. Nema sumnje kako će hrvatski prvak Dinamo pokušati nadoknaditi poraz 1:0, a to je jasno poručio i Dinamov trener Damir Krznar. Iako Dinamo ima problema s ozljedama nekih važnih igrača dobra je vijest da će 'Arijan Ademi, koji je bio na popisu ozlijeđenih. sigurno igrati.

'Da, Ademi je zdrav, raspoložen i spreman', rekao je Dinamov trener Damir Krznar uoči još jedne povijesne utakmice 'Modrih'. Ulazak u polufinale Europske lige bio bi zaista povijesni uspjeh…

Od prije je poznato kako će Dinamo pobjedu i prolaz dalje tražiti bez dvojice ozlijeđenih napadača, Brune Petkovića i Marija Gavranovića.

'Petković ima izvjesne probleme, ali uz blokadu (injekciju, op.a.) će biti u konkurenciji', dodao je Krznar koji je optimista uči uzvrata. Ukratko, vjeruje u novo čudo nakon Tottenhama...

'Usuđujemo se sanjati naš san i dalje, očekujemo izuzetno dobru utakmicu s naše strane', dodao je Krznar, a te riječi sve govore. Na uzvrat su otišli bez pritiska...

Krznar je također rekao, što je i logično, kako su dodatno vježbali izvođenje jedanaesteraca.

'U idealnom scenariju se nadamo odigrati utakmicu bez primljenog gola, dobro i odgovorno se postaviti u defenzivnom bloku, odraditi sve defenzivne zadatke, a vjerujem da imamo snage i rezerve za postići gol. Već s 1:0 bismo bili u vrlo komotnoj situaciji, ali ne volim unaprijed govoriti o razvoju situacije', kažer Krznar.

S druge strane trener španjolskog Villerreala Unai Emery rekao je kako pobjeda od 1:0 nad Dinamom u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige nije dovoljna prednost uoči uzvrata.

'Ova utakmica nam je izazov jer Dinamo tijekom natjecanja u skupinama Europske lige nije izgubio niti jednu utakmicu u gostima, bio ga je pobijedio samo Tottenham u osmini finala. Isto kao što nam je u Zagrebu bio izazov pobijediti jer Dinamo ondje nije bio poražen, tako sada imamo novi izazov', rekao je Emery dodavši:

'Dinamo je dobra momčad pa se pripremamo kao i za prvu utakmicu. To je momčad koja igra da bi pobijedila, koja je navikla pobjeđivati, a kada mora učiniti zaokret kao što je sada slučaj ima puno načina kako to ostvariti. Znaju napadati iz protuudara, pa kombinatorikom, preko krila, opasni su iz veznog reda na čelu s Ademijem. Kada se postave i defenzivno kao u Zagrebu također, su opasni po vrata protivnika, što su pokazali u prvoj utakmici kada su imali svoje dobre trenutke. Poštujem stoga Dinamo', kazao je Emery.

Sudeći po tim riječima te činjenicu da će se igrati bez publike – nije nemoguće da Dinamo napravi novo čudo u Europi i ubilježi rezultat kakav nije viđen od daleke 1967. kada su 'Modri' osvojili Kup Velesajamskih gradova.

No, podatak kako Villarreal još uvijek nije poražen u Europskoj ligi ove sezone poziva na respekt. Zaista zastrašujući podatak!

Izvor: tportal.hr/Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izvorni autor: V. R.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.