LP: Bez pobjednika u susretu "Kraljevskog kluba" i "Bluesa"

28.04.2021. 09:50:00

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Real Madrid i Chelsea su na stadionu Alfredo di Stefano odigrali 1-1.

Gosti su poveli u 14. minuti golom Christiana Pulišića, a izjednačio je Karim Benzema u 29. minuti.

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za "Kraljevski klub", dok Mateo Kovačić nije nastupio za Chelsea zbog ozljede.

Londonski sastav je bio bolji, imao je više od igre i bolje prilike i ostao je dojam kako su "Bluesi" mogli izvući više od 1-1. Međutim, i remi s golom u gostima gura Chelsea u prednost uoči uzvrata na Stamford Bridgeu 5. svibnja. 

Chelsea je pobijedio u svih pet gostujućih utakmica ove sezone u Ligi prvaka - kod Krasnodara (4-0), Rennesa (2-1), Seville (4-0), Atletica (1-0) i Porta (2-0). U deset utakmica primio je samo tri gola. No, u Madridu nije uspio sačuvati mrežu, niti upisati novu pobjedu, premda je ostvario pozitivan rezultat.

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak kako je za "Kraljevski klub" ovo čak 30. polufinale Kupa i Lige prvaka, a do sada je madridski klub 16 puta izborio finale pri čemu je rekordnih 13 puta osvojio europski naslov.

Za londonski sastav je ovo sedmo polufinale Lige prvaka, a do sada su "Bluesi" dva puta stigli do finala, 2008. i 2012. godine, pri čemu su u 2012. otišli do kraja.

Kod Reala i dalje nije bilo Ramosa, Mendyja, Valverdea i Vasqueza, dok u momčadi Thomas Tuchela nije bilo našeg Kovačića.

Gosti su daleko bolje ušli u susret i već u devetoj minuti "Bluesi" su imali zicer. Međutim, Timo Werner je promašio nemoguće još jednom potvrdivši kako je daleko od prave forme. Pulišić je spustio loptu do njemačkog napadača koji je s pet metara pucao ravno u Courtoisa.

Samo četiri minute kasnije gosti su poveli. Rudiger je s centra poslao dugu loptu za Pulišića koji pobjegao Realovim stoperima, a potom zaobišo golmana i pogodio za 1-0 pored dvojica igrača Reala koji su stajali na gol crti. Pulišić je tako postao prvi američki nogometaš koji je postigao pogodak u polufinalu Lige prvaka.

Real je mogao izjednačiti u 23. minuti, Benzema je sjajno opalio sa 20-ak metara, no lopta je okrznula gornji dio desne stative. Dvije minute kasnije vidjeli smo još jednu opasnu situaciju pred domaćim vratima, no Chilwell je loše ubacio u kazneni prostor.

Real je uspio izjednačiti u 29. minuti. Marcelo je ubacio na drugu stativu, gdje je Casemiro vratio loptu u sredinu, Militao je samo proslijedio glavom do Benzeme koji se u gužvi najbolje snašao i zakucao pod prečku za 1-1.

Na otvaranju drugog dijela prvu je priliku ponovo imao Werner, ali je loše reagirao i njegov udarac je blokirao Militao. U nastavku smo gledali čvrstu igru s puno opreza i malo prilika s obje strane.

Chelsea je u 77. minuti imao slobodan udarac sa 20-tak metara. Pucao je Ziyech, no Courtois je bio siguran. Posljednju priliku imao je Real u 89. minuti nakon ubačaja iz kornera, ali je Varene bio neprecizan.

U srijedu se u drugom polufinalu u Parizu sastaju PSG i Manchester City, a uzvrat je 4. svibnja u Manchesteru.

Finale Lige prvaka ove sezone je 29. svibnja u Istanbulu.

 

REAL MADRID - CHELSEA 1-1

MADRID. Stadion Alfredo Di Stéfano - bez gledatelja; Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska)

Strijelci: 0-1 Pulišić (14), 1-1 Benzema (29)

Žuti kartoni: Vinicius, Kroos, Marcelo, Varane, Odriozola / Pulišić

Crveni kartoni: -

REAL MADRID: Courtois - Nacho, Varane, Militao - Marcelo (od 77. Asensio), Kroos, Casemiro, Modrić, Carvajal (od 77. Odriozola) - Benzema (od 90+2 Rodrygo), Vinicius (od 66. Hazard)

CHEKSEA: Mendy - Christensen, Silva, Rudiger - Azpilicueta (od 66. James), Kante, Jorginho, Chilwell - Pulišić (od 66. Ziyech), Werner (od 66. Havertz), Mount

Izvor: hina/Foto:Epa

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.