Luetić: Nemamo epidemiju pod kontrolom, predlažemo konkretne mjere jer će kriza trajati mjesecima

06.11.2020. 20:51:00

Šest krovnih liječničkih organizacija uputilo je apel Vladi. Naime, traže da se donesu stroge epidemiološke mjere. O zahtjevima liječnika u Newsroomu N1 televizije je govorio Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore

"Smatrali smo da je naša obveza uputiti takav poziv Vladi i o tome smo danas razgovarali s ministrom Berošem. Ne bismo se htjeli naći u situaciji da ne možemo pomoći ljudima koji traže našu pomoć. Ovaj zahtjev za strogim mjerama zahtjev je za sprječavanjem potpunog lockdowna u Hrvatskoj", poručio je

Kaže da su s Berošem razmijenili argumente, ali on nije taj koji uvodi epidemiološke mjere.

"Ministar je rekao da pozicija Vlade i dio članova Znanstvenog savjeta smatraju da su uvedene mjere polučile određeni rezultat. Ako rezultata ne bude, promišljat će se o novim mjerama. Nas to ne zadovoljava. Zdravstveni sustav već sad pokazuje znakove preopterećenja. Znamo što se događa na terenu. Nećemo imati smanjenje broja hospitaliziranih", rekao je Luetić za N1.

Istaknuo je kako imamo 30 posto pozitivnih od svih testiranih, što je puno, a narušen nam je i sustav praćenja kontakata. "Sve nam to govori da nemamo epidemiju pod nadzorom i da trebamo nešto učiniti. Iznijeli smo niz konkretnih mjera."

Jedna od mjera je rad od kuće gdje god je to moguće ili rad u smjenama. Zatim, mjesec dana odvijanja online nastave. Što se tiče ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, predlaže privremenu zabranu rada.

Smatra da ćemo još mjesecima imati ovu krizu.

Izvor: tportal.hr/Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Izvorni autor: Z. K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.