Luka Modrić ponovno izabran u idealnu momčad svijeta

28.02.2023. 09:10:00

Stekao je iznimno poštovanje zbog uzornog ponašanja, fair playa i respekta koji iskazuje svima
  

Šesti puta u karijeri, Luka Modrić uvršten je u najbolju jedanaestoricu godine! Fantastičnu godinu hrvatskog kapetana, koji se s 36 odnosno 37 godinam počastio duplom krunom u Realu, drugom nakon one iz 2018., ponovno su prepoznali profesionalni nogometaši iz cijelog svijeta

Tada je to bila Liga prvaka i Kup Kralja, sada je u pitanju prestižniji par trofeja, Liga prvaka i španjolsko prvenstvo. No desetka Blancosa nije na tome stala u 2022.godini. S navršenih 37 godina i tri mjeseca kao kapetan Hrvatske predvodio je reprezentaciju do drugog uzastopnog odličja na Svjetskom prvenstvu. Nakon što je 2018. godine osvojio srebro sada se sa suigračima potvrdio brončanom medaljom u Kataru.

image

Luka Modrić nije večeras stigao u Pariz, ali tamo su PSG-ovi članovi najbolje momčadi - Lionel Messi, Kylian Mbappe i Achraf Hakimi

 Foto: FRANCK FIFE Afp

Ono što će jednog dana biti posebno emotivno ispunjenje za Luku Modrića, kada bude prebirao po memorijama svoje impresivne karijere, to će svakako biti respekt kojeg su mu nogometaši i treneri iskazivali proteklu dekadu. Ukoliko bismo tražili igrača koji ne dijeli ljubitelje nogometa, nego se isti doživljava velikim i posebnim kod svih aktera u i oko ove igre, onda bi Luka Modrić sigurno bio u najužem vrhu.

Osim sjajnog mu nogometa Modrić je stekao iznimno poštovanje svijeta zbog uzornog ponašanja, fair playa i respekta kojeg iskazuje svima. Kad su u pitanju velikani baš kao Lionel Messi te Cristiano Ronaldo, koji su međusobno razračunavali podjelu individualnih trofeja sve dok ih kapetan Hrvatske nije prekinuo (Zlatna lopta i The Best 2018), onda im je Modrić očitao lekciju iz poštovanja upravo u kontekstu tih izbora. Niti Ronaldo a niti Messi nisu se pojavili na dodjeli The Besta i Zlatne lopte za Modrića. Prvi mu čak nije ni čestitao iako su sedam godina zajedno igrali u Realu.

No kada je Messi dobio Zlatnu Loptu godinu dana poslije, Luka Modrić je prihvatio poziv France Footballa da kao pobjednik prethodno izdanja uruči nagradu Argentincu. To su klasna ponašanja s kojima je Modrić jedinstven u miljeu divovskih taština.



Ovo je najbolja momčad godine, u izboru FIFA-e.

MOMČAD GODINE: Courtois; Hakimi, Van Dijk, Cancelo, De Bruyne, Modrić, Casemiro, Messi, Mbappe, Benzema, Haaland.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Robert Matteoni

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.