Lukašenko danima nije viđen u javnosti, nagađa se da je ozbiljno bolestan

15.05.2023. 09:22:00

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, koji od utorka nije viđen u javnosti, nije se u nedjelju pojavio na svečanosti u Minsku, potaknuvši nagađanja da je ozbiljno bolestan.

Državna novinska agencija BelTA prenijela je da je premijer Roman Golovčenko pročitao Lukašenkovu poruku na godišnjoj ceremoniji na kojoj dvoje mladih polaže zakletvu pred zastavom bivšeg Sovjetskog Saveza.

Agencija nije navela razlog Lukašenkove odsutnosti, pet dana nakon što je bio u Moskvi na proslavi pobjede Sovjetskog Saveza nad Njemačkom u Drugom svjetkom ratu. No, i tada je izgledao loše i nije ostao do kraja.

Lukašenko također nije govorio na sličnoj svečanosti u Minsku, prvi put u svojoj dugogodišnjoj vladavini. Tada je posljednji put viđen u javnosti.

Prema oporbenom portalu Euroradio, Lukašenko (68) je u subotu prebačen u elitnu kliniku u Minsku.

Ruski list Kommersant također je pisao o njegovu zdravlju, pozivajući se na bjeloruske oporbene medije. Ruski mediji rijetko pišu o zdravlju ruskih ili čelnika savezničkih zemalja.

Bjeloruski ministar vanjskih poslova Sergej Aleinik bi u ponedjeljak trebao stići u trodnevni posjet Moskvi, objavilo je prošli tjedan rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Izvor: n1/ Foto: Afp

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.