Macan nepravomoćno izgubio spor protiv Vidović Krišto jer ju je na HTV-u nazvao ‘spodobom’

07.07.2021. 13:11:00

Krešimiru Macanu dosuđena je kazna. Općinski građanski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj je ovaj komunikacijski stručnjak izgubio je spor protiv nezavisne saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto. Vidović Krišto je u razgovoru za Narod.hr potvrdila da joj je Macan dužan isplatiti 8000 kn odštete.

“Zbog odredbe zakona morala sam tražiti financijski iznos. Ali ne radi se o iznosu”, rekla nam je zastupnica. Novac će, kaže, ionako donirati u humanitarne svrhe. Vidović Krišto tražila je naknadu štete od 50.000 kn.

“Navedeni gospodin plaćenik je političke elite na sprječavanju prava javnosti na istinu te zaštiti korumpirane političke elite. I zato mora biti kažnjen”, istaknula je Vidović Krišto. Najavila je da će sada uložiti žalbu Višem sudu, “u smislu sprječavanja njegovog protupravnog i protudemokratskog djelovanja”.

Podsjetimo, Vidović Krišto pokrenula je privatnu tužbu protiv Macana jer ju je na javnoj televiziji izvrijeđao i ponizio, nazvavši ju spodobom. Vidović Krišto je samo iznijela stajalište da Macan koji je s njom sjedio u studiju, nije neovisni stručnjak, kako se predstavljao. Tijekom razgovora sudionika u HRT-ovoj emisiji Otvoreno Vidović Krišto spomenula je iskapanja ubijenih Hrvata u jami Jazovki.

“Sjedim tu i razgovaram s ljudima koji predstavljaju, recimo, SDP čiji je član Ivo Josipović izjavio da je legitimno bilo ubijati svećenike nakon Drugog svjetskog rata. Ili čiji je koalicijski partner Beljak rekao da su udbaši premalo ubijali. Znate, jedan udbaš je metkom u potiljak ubio i 8-godišnju djevojčicu”, govorila je Vidović Krišto i upozorila kako Macan nije neovisni stručnjak kako se predstavlja, već suradnik Andreja Plenkovića što je medijsko obmanjivanje. Njezino izlaganje prekinuo je Macan rekavši joj da je malo zalutala u emisiju.

“Ajde još malo hračnite”, izgubio je živce komunikacijski stručnjak Macan.

“Ja ne hračkam”, kazala je Vidović Krišto, zamjerivši Macanu što je prekida.

“Prekidam Vas jer Vas ne želim slušati”, rekao je Macan, na što mu je ona odgovorila da ako ne želi slušati, može napustiti emisiju. Macan je na to ustao i na izlasku iz studija glasno dobacio:

“S ovom spodobom ne želim sudjelovati u emisiji!”

Na kraju emisije je Vidović Krišto upitala urednika Mislava Togonala i ostale goste imaju li potrebu osuditi Macanovu izjavu u kojoj ju je nazvao spodobom.

“Ja imam”, rekla je Dalija Orešković, na što su se i voditelj i ostali gosti pridružili osudi.

Izvor: narod.hr/PDN/Foto: Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Izvorni autor: narod.hr

Autor: