Mali Sloba: “Nečuvena provokacija je da se traži da Srbin bude na obljetnici Oluje!”

28.07.2020. 17:49:00

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, koji bi, prema najavama iz kruga Aleksandra Vučića, u novoj vladi lako mogao ostati bez te funkcije, ispalio je novi verbalni hitac u pravcu Zagreba. Ustvrdio je da je poziv Andreja Plenkovića potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću da sudjeluje na proslavi 25. obljetnice akcije Oluja ‘neviđena politička provokacija’.

‘Traže da Srbin bude nazočan jer bi im tako bilo malo lakše na savjesti. U Hrvatskoj je prije rata živjelo 560.000 Srba, a sada ih je ostalo 180.000. Oni su izvršili etničko čišćenje vlastite države, što je bio cilj svih pokreta, na kraju i ustaškog pokreta’, rekao je Dačić u gostovanju na TV Pink, prenosi B92.

Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je izjavio kako bi bilo jako dobro i korisno kad bi potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević došao u Knin te dodao da se razgovara o mogućnosti da ove godine predstavnici hrvatske Vlade budu nazočni i na komemoraciji srpskih žrtava.

Inače, status Dačića u novoj vladi koju upravo formira Srpska napredna stranka sve je neizvjesniji, budući da je Vučićeva stranka ostvarila dvotrećinsku većinu u srpskom parlamentu, a Dačićev SPS je tek na 10 posto zastupnika.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.