Maloljetni sin lagao o iznudi? Navodno je vršnjacima podijelio 650.000 kn iz očevog sefa

23.05.2020. 15:22:00

Jednog dana otac, inače visoko pozicionirani šibenski HDZ-ovac, otkrio je da mu u sefu nedostaje poprilična svota novca, a kada je pitao sina ima li on spoznaje o tome gdje se novac nalazi, on mu je odgovorio da je žrtva iznude

Prije nekog vremena medijima je odjeknula vijest o iznudi maloljetnika u Šibeniku, no prema pisanju portala ŠibenikIN, šuškanja po gradu govore da bi moglo doći do obrata u slučaju. Naime, dječak je član obitelji visoko pozicioniranog šibenskog HDZ-ovca i čini se da je umiješan u krađi 650.000 kuna iz očevog sefa.

Kako doznaje ŠibenikIN, šibenska policija je zbog toga privela nekoliko osoba. No, policija o detaljima šuti te kažu da će s njima izaći tek nakon dovršene istrage. Doznaje se da je istragom obuhvaćeno oko 30 osoba, međutim nema službenih podataka o broju uhićenih.

Otac jednog od uhićenih: ‘Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca’

Interventna policija je viđena u užem centru Šibenika i to u nekoliko navrata proteklog tjedna. Obavili su pretrese stanova, a u jednom od tih stanova živi 20-godišnjak čiji se otac javio redakciji lokalnog portala. On je portalu ŠibenikIN ispričao da mu je 10-ak interventnih policajaca u utorak navečer pretreslo stan te da je poslije toga uhićen njegov sin. Iz za sada nepoznatih razloga policija je mladiću oduzela motocikl koji je nedavno kupio.

Navodno je šakom i kapom dijelio desetke tisuća kuna vršnjacima čije je prijateljstvo htio kupiti. Navodno je bilo i onih koji su odbili novac koji je nudio, ali čini se da je puno onih koji su prihvaćali neočekivane darove. Tako je jednog dana otac otkrio da mu u sefu nedostaje poprilična svota novca, a kada je pitao sina ima li on spoznaje o tome gdje se novac nalazi, on mu je odgovorio da je žrtva iznude.

Otac vjerojatno nije sumnjao u riječi svoga sina pa je zato slučaj prijavio policiji nakon čega su policajci krenuli u akciju gradom i po šibenskim ulicama pohvatala više desetaka mladića, piše Slobodna Dalmacija.

“Ako je kriv, u redu, neka odgovara za to što je učinio, ali isto tako želim da se onda kaže tko je glavni krivac. Zašto policija šuti o tome, koga se štiti? To traje već danima, a nitko ništa ne piše! Neka kažu tko je ukrao novac i kome i tko ga je dijelio po gradu”, rekao je otac uhićenog 20-godišnjaka.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:novac/Ilustracija

Autor: