Mamić se oglasio i upozorio na još jedan slučaj: BaBe šute, Jelena Veljača šuti...

06.04.2021. 13:01:00

Zdravko Mamić na društvenim mrežama objavio je još jedan status, nadovezavši se za raspravu o sustavu socijalne zaštite. 

"I dok Hrvatska i ja zadnjih dana plačemo nad monstruoznim sustavom koji je života koštao dvogodišnje nevino dijete, gospođa Zdenka Kvesić, supruga Butelje Hotlinea Kvesića koju je dotični svojim vezama zbog ljubavnice strpao u ludnicu na 24 dana već 21 godinu pokušava se razvesti. BaBe šute. Jelena Veljača šuti. Centar za socijalnu skrb šuti. U zemlji u kojoj se vađenje krvi čeka tjedan dana sustav nepodobne smješta u ludnicu po naredbi u roku par sati. Tko su ti liječnici? Koliko još mrtvih treba da biste počeli raditi svoj posao? Kada ćete maknuti zlostavljače žena iz pravosuđa?

Nakon izlaska iz ludnice gospođa Kvesić je iznijela svoje potresno svjedočanstvo: 'Policija je došla i privela me. U pritvoru mi je došao policajac i rekao da ako pristajem na to da ne zovem šogora i sina i ako neću da to ide u javnost, idem odmah kod prekršajne sutkinje. Pristala sam jer sam bila zatvorena u maloj prostoriji a da me nisu pustili na toalet niti mi dali čašu vode. Kad sam došla kod sutkinje, pitala me želim li potpisati da sam nasilna, da sam psovala, kako ona ne bi morala zvati mog muža i djecu. Rekla sam da ne želim to potpisati jer nisam niti nasilna, niti sam psovala. Pojavila su se i moja djeca. Pitala ih je da li ih ja tjeram u crkvu. Apsurdno. Odgovorili su da ih ne tjeram, ali da idu. Sutkinja mi je nakon toga rekla da zovem muža. Odbila sam i dala joj broj. Ona je izašla iz prostorije tako da nisam čula razgovor. Vratila se i rekla: Gospođo, vi morate psihijatru. S obzirom da imam povjerenja institucije, rekla sam da može, da ću ići kud god hoće'", objavio je Mamić.

I dok Hrvatska i ja zadnjih dana plačemo nad monstruoznim sustavom koji je života koštao dvogodišnje nevino dijete,...

Objavljuje Zdravko MamićUtorak, 6. travnja 2021.

Izvor: ri/Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: ri/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.