"MAMIĆEV" SUDAC: DSV razriješio Zvonka Vekića sudačke dužnosti

06.05.2022. 07:36:00

Osječki sudac Županijskog suca, kojeg se, između ostalog, teretilo za pranje novca na Državno sudbeno vijeće razriješilo je dužnosti.


Na 73. telefonskoj sjednici Državnog sudbenog vijeća, održanoj 28. travnja 2022., donesena je odluka o razrješenju sudačke dužnosti Osječkog suca Županijskog suda Zvonka Vekića

"Razrješava se sudačke dužnosti sa 16. svibnja 2022., na vlastiti zahtjev", stoji u odluci.

Podsjećamo, Zvonko Vekić u prosincu prošle godine pušten je iz istražnog zatvora, a tamo je ponovo završio zbog sumnje da je s prijateljicom Natašom Sekulić prao novac primljen kao mito od osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića.

Kako su tada bili izvijestili USKOK i policija, protiv Vekića i Sekulić je proširena istraga kojom su zbog primanja i davanja mita uz Vekića bili osumnjičeni i osječki suci Darko Krušlin i Ante Kvesić, Zdravko i njegov brat Zoran Mamić te poduzetnik Drago Tadić.

Istražitelji sumnjaju da je Vekić od Mamića primio najmanje 370.000 eura mita "za ishođenje povoljnih sudskih odluka" pred Županijskim sudom u Osijeku. Novcem je kasnije raspolagao zajedno sa svojom prijateljicom kupujući nekretnine i automobile, a Sekulić je u sefu jednoj poslovnoj banci spremila 28.220 eura i 320.000 kuna.

Zbog svega, DSV je u ožujku prošle godine osječki trojac privremeno udaljio s dužnosti, do okončanja istrage USKOK-a. 

Za to vrijeme, suci nisu dolazili na posao, ali već više od godine primaju pola plaće. 

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: T.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.