Manolićev unuk Kolja s WC školjke opet prodaje vilu u Nazorovoj za 5 milijuna eura

21.04.2021. 08:53:00

Ivan Kolja Gembačev preko Njuškala 4. ožujka ove godine oglasio je prodaju vilu Nazorovoj 57 gdje živi Joža Manolić te nasljednici Ivana-Steve Krajačića

Jedini unuk najstarijeg hrvatskog političara i udbaša Jože Manolića (101) ugostitelj je i poduzetnik koji trguje i nizom nekretnina preko oglasnika. Usput vodi avanturistički život i putuje na egzotične destinacije. No, iskazao se i kao humanitarac pomažući nakon potresa na Baniji što je objavio na Face profilu.

Kolja-Ivan Gembačev sin je pokojnog Nikole Gembačeva i Manolićeve kćeri Zrnke Manolić - Gembačev. Sudeći po osmrtnici Manolićev zet Nikola preminuo je 5. srpnja 2015. godine u 74. godini života. Pokopan je na Mirogoju a Sveta misa zadušnica služena je nakon pogreba u crkvi Krista Kralja na Mirogoju. Iza njega su ostali supruga Zrnka, punac Joža, sin Kolja, te Odesa i Koljica. Sudeći po tekstu osmrtnice objavljenoj u dnevnim novinama Manolićev zet pokopan je kao vjernik. Svome sinu dao je tipično rusko ime Kolja a tu je tradiciju nastavio i Manolićev unuk koji je njegovom praunuku dao ime Koljica.

Iz osmrtnice ne možemo zaključiti je li Odesa Manolićeva praunuka ili pak snaha njegove kćeri. No, Odessa je ukrajinska luka a po njoj je Manolićev unuk nazvao ugostiteljski obrt koji je u siječnju 2004. registrirao na djedovoj kućnoj adresi u Nazorovoj 57. Sudeći po podacima iz obrtnog registra Odessa je registrirana i kao caffe bar, noćni bar i disco klub te za trgovinu cigaretama. Uz Manolićevog unuka u registar je upisana i Kristina Kolar koja je kuharica. S druge strane sudski registar svjedoči o više poslovnih subjekata povezanh s poduzetnim Manolićevim unukom.

Od travnja 2010. do travnja 2012. bio je vlasnik i direktor zagrebačke tvrtke Brušane trgovina koju je tada vlasnički preuzeo Zagrepčanin Ivica Leskovar. U listopadu 2018. Kolja Gembačev osnovao je tvrtku Istra Istrium ali od siječnja 2021. kao vlasnik i direktor upisan je Riječanin Kristian Bubanj. Manolićev unuk vlasnik je  i direktor tvrtke K.G.B. Zagreb koja posluje na Manolićevoj adresi u Nazorovoj 57. U toj građevinskoj tvrtci prvo je bio suvlasnik pa direktor da bi od listopada 2012. postao jedini vlasnik. Zadnji poslovni pothvat Jožinog unuka dogodio se u ožujku ove godine kada je osnovao tvrtku Bezvremenski s deset kuna temeljnog kapitala. 'Moje ime je moj program' - nameće se kao zaključak selekcije baš tog imena.

Već je i ranijih godina Kolja Gembačev pokušavao prodati vilu u Nazorovoj 57 preko Njuškala. U oglasu ističe kako je to kuća na Tuškancu s prodajnom cijenom od 37.868.200 kn, odnsono 5.000.000 €. Navodi se stambena površina od 1.400 m2, s 30 soba, te površinom okućnice od 5.500 m2. Piše da je građena 1964. te

da ima 7 parkirnih mjesta. Suvlasnici te vile su Zrnka Manolić-Gembačev koja je upisana kao vlasnica stan u prizemlju, od sedam soba te kuhinje, blagovaone, izbe, dvije kupaonice, nužnika, dva predsoblja, hodnika, degažmana, drvarnice i balkona ukupne površine 180,85 m2. Ostali suvlasnici su Dragomir i Irena Karas, Ognjen i Vlatka Krajačić, Srećko Vasić, Đurđica Vasić Rački te Ana Rački Marinković. Ognjen Krajačić sin je pokojnog Ivana - Steve Krajačića, prvog načelnika Ozne i predsjednika Sabora SR Hrvatske od 1963. do 1967. godine. Njegova kćer Gorana Krajačić Karas je trasfuziologinja a ona je obiteljski povezana sa spomenutim Dragomirom i Irenom Karas.

Josip Manolić upisan je jedino kao vlasnik garaže ali ima pravo doživotnog uživanja nekretnine temelje ugovora koji je potpisao sa kćeri Zrnkom. Tako Kolja Gembačev pokušava prodati vilu u kojoj postoje i drugi suvlasnici vjerojatno temeljem dogovora s njima. No, cijena je očito previsoka u ovim kriznim vremenima. Pronašli smu isti nekretninu i u ponudi agencije Ozana. No, kod njih je cijena niža za pola milijuna eura. Također, i drugi podaci su malo drugačiji. Tako u oglasu Ozane piše da je stambena zgrada površine 1353 m2 na zemljištu površine 5552 m2  Ulici Vladimira Nazora s 3 ulaza u blizini parka Tuškanca i centra grada. 'Sadrži 4 etaže (suteren, prizemlje, 1. kat i potkrovlje) povezane unutarnjim stubištem i liftom. Tlocrtna povšina svake etaže iznosi 420 m2. Sve etaže imaju visoke stropove a visina potkrovlja iznosi 5 metara. Garaža za 6 automobila i veliki broj parkirnim mjesta. Potrebna adaptacija. Mogućnost gradnje zamjenskog objekta' - piše u oglasu agencije Ozana.

Iz navedenog vidimo kako je jugokomunistička elita koju su činili Joža Manolić i Ivan-Stevo Krajačić uživali u visokom stambenom luksuzu u vrijeme kada su drmali političkom i društvenom scenom u vrijeme SFRJ. No, njihovim nasljednicima ogromna vila u kojoj stanovi dolaze pod zub vremena očito predstavlja teret njihovim nasljednicima među kojima je i avanturistički orijentiran Kolja-Ivan Gembačev. O njegovoj originalosti svjedoči i slika koju smo pronašli na njegovom Facebook profilu - naime pozirao je u gaćama na WC školjci u vanjskom ambijentu. Na svom Face profilu Kolja je objavio i sliku oldtimer Porsche u garaži na Tuškancu.Budući garađa pripada njegovom djedu nije isključeno da je taj vrijedni oldtimer vlasnički povezan sa stogodišnjim Jožom Manolićem.

Izvor: Imperial

Izvorni autor: im/foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.