Marendić o prosvjedu u Trilju: Njih 12 jučer nije imalo covid potvrde, a jutros 7 zaposlenika

17.11.2021. 15:18:00

Dio graničnih policajaca u Trilju je u utorak poslijepodne odbilo preuzeti smjenu jer nisu htjeli na uvid dati Covid potvrde. Podržalo ih je desetak građana i gradonačelnik Sinja Miro Bulj

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić je u 14 sati održao konferenciju za medije ispred centralne zgrade PU splitsko-dalmatinske vezane uz prosvjed policajaca granične policije Trilj. 

Podsjetimo, dio graničnih policajaca je u utorak poslijepodne odbilo preuzeti smjenu jer nisu na uvid htjeli dati Covid potvrde. Došao ih je podržati i Miro Bulj, gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Mosta, a sve je i prenosio na svom Facebook profilu. 

Marendić je rekao kako 12 službenika nije obavljalo svoj redoviti posao. I danas u jutarnjoj smjeni sedam policijskih službenika nije ispunilo uvjete za dolazak, odnosno nisu imali covid potvrdu. 

- Ovo sinoć će im se gledati kao nedolazak na posao, odnosno dolazak na posao bez uvjeta za rad, odnosno dolazak na posao bez uvjeta za rad - rekao je Marendić. 

- Smatra se da su došli na posao, ali ga nisu mogli obavljati, pa smo ih poslali kući - objasnio je i dodao da kad dođu s covid potvrdom mogu normalno raditi. 

Na pitanje o sankcijama, Marendić je rekao kako je Zakon o policiji "vrlo složena materija" te da će unutar sustava "iznaći način kako primijeniti zakon".

Izvor: 24sata/Foto: pixsell/facebook

Izvorni autor: Tina Ozmec-Ban/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.