Marić: 700 tisuća rješenja o povratu poreza

14.05.2021. 09:35:00

Do danas je isplaćeno 720 milijuna kuna povrata poreza, a da će do kraja svibnja taj iznos dosegnut će 1,85 milijardi kuna, izjavio je ministar financija Zdravko Marić.

Ove godine očekuje se 700 tisuća rješenja o povratu poreza, dio je već izdan, a sva će rješenja biti izdana tijekom svibnja, kaže ministar.

Sa sutrašnjim danom iznos povrata poreza će biti oko 830 milijuna kuna, rekao je Marić. Dodao je da je do kraja svibnja planirano izdati rješenja povrata poreza u vrijednosti od 1,85 milijardi kuna, za razliku od prošlih godina kada je taj iznos bio između milijardu i milijardi u sto milijuna kuna.

Povećanje iznosa rezultat je, između ostalog, uvođenja 100 postotnog povrata za mlade do 25 godina i 50-postotnog za one između 26 i 30 godina.

Za građane koji će po rješenju Porezne uprave morati platiti porez, rok je 16. kolovoza, rekao je ministar financija.

Izvor: HRT

Izvorni autor: HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.