Marija Selak Raspudić objasnila zašto se pridružila Mostu

23.05.2020. 11:27:00

Marija Selak Raspudić novo je nezavisno ime na listi Mosta, kao i u hrvatskoj politici, a u intervjuu za Večernji list objasnila je zašto se odlučila na politički angažman

"A zašto ne politika? Već i sama činjenica da je to ono što me svi prvo pitaju, uz komentar: „Što mi je to trebalo?“, pokazuje dubinu apatije u koju smo zapali, a koja se ponajprije odnosi na gubitak vjere da je moguće išta učiniti drugačijim što, posljedično, čini svaki javni angažman besmislenim. Tu percepciju želim promijeniti. Stvar je stoga potrebno obrnuti. U trenutku ugroze demokracije u kojem se nalazimo nužno je sve slobodno misleće pojedince upitati zašto se oni ne uključe u politiku", kazala je Selak Raspudić, prenosi N1. 

Objasnila je i zašto je odabrala upravo Most kao platformu na kojoj će se angažirati.

"Zato što simpatiziram inicijalnu ideju Mosta po kojoj je on platforma koja okuplja nezavisne pojedince za koje smatra da svojim radom mogu doprinijeti poboljšanju društva u cjelini. Činjenica da mi je ponuđeno mjesto bez uvjetovanja ulaska u stranku pokazuje da se oni i dalje nalaze na tom tragu. Jednako tako, ovakvo raspisivanje izbora koje je onemogućilo stvaranje i registriranje vlastitih neovisnih lista doživjela sam kao poticaj da se angažiram i to na način koji je trenutno jedini moguć – ulaženjem na listu neke od postojećih političkih opcija. Tu je izbor pao na Most", kazala je Selak Raspudić.

Kandidirat će se u jednoj od zagrebačkih izbornih jedinica, jer je to grad u kojem je rođena, odrasla i živi, istaknula je za Večernji list. "U ovom političkom trenutku pristajanjem da budem na Mostovoj izbornoj listi mandat mi ni u kom slučaju nije zagarantiran, nego se za njega trebam izboriti, što smatram korektnim ulaskom u političku bitku", kazala je, dodavši da će, uđe li u Sabor, zastupati svoju politiku kao nezavisna kandidatkinja, kao i da je samo pristajanje ulaska na Mostovu listu dokaz da se slažu u temeljnim načelima.

Otkrila je i tko joj je politički uzor. "U idejnom smislu svakako antički filozofi poput Sokrata kojima je istina bila draža i od vlastitog života", rekla je.

Izvor: tportal.hr/Foto:Darko Zomas

Izvorni autor: L.F.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.