Marko Bićanić pobjednik 18. Ultramaratona Zagreb – Vukovar

05.10.2019. 19:55:00

ZAVRŠEN JE 18.MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝

Pobjednik 18. Ultramaratona Zagreb Vukovar je Marko Bićanić  iz Slavonskog broda s vremenom 34:01,04 minuta.

Kao i proteklih godina tako i ove godine Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizirala je međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“.

Sa starta u Zagrebu krenulo je šest ultramaratonaca: Marko Bičanić, Alexey Belosludsjev, Gabrijel Lešić, Duško Štrbac, Elvir Rakipović i Mirko Ervačić.

Sudionici ovogodišnjeg 18. Memorijalnog maratona, okupili su se nešto prije 8 sati u u Osijeku na Trgu hrvatske republike ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, gdje su zapalili svijeće i pomolili se za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.

Na startu u Osijeku, trkače su nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, ispratili domaćini  Anto Đapić, Vlado Jukić, Borislav Barišić i drugi.

Iz Osijeka je krenulo 3 nositelja utrke te još dvadesetak trkača iz udruge Zdravo trčanje  Osijek predvođeni Elvirom Rakipovićem koji je do sada sudjelovao i istrčao 10 ultramaratona Zagreb – Vukovar.

Pobjednik prve dionice od Zagreba do Ivanić Grada je Matija Zadravec, pobjednik druge dionice od Ivanić Grada do Novske Marko Bićanić, a treće dionice od Novske do Slavonskog Broda je također Marko Bićanić,

Najbolji u četvrtoj dionici od Slavonskog Broda do Vukovara je Mirko Ervačić dok je u zadnjoj dionici od Osijeka do Vukovara-Ovčara pobijedio doajen ovoga ultramaratona,  Duško Štrbac, koji ga je do sada istrčao 15 puta.

Promjenjivo vrijeme praćeno kišom ove godine pratilo je maratonce do Ovčare, gdje su organizatori i natjecatelji položili vijence i zapalili svijeće. Kuburaško društvo Gromovnik iz Svete Nedjelje pucnjem iz kubura odalo je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Na cilju, Ovčari, natjecatelje su dočekali domaćini koji su i podijelili medalje i nagrade.

Od uzvanika ističemo izaslanika gradonačelnik grada Vukovara Tomislava Josića, Predsjednika SAVEZ-a UDHOS-a Borislava Barišića, dopredsjednika Vladu Jukića, predstavnike Udruga HOS-a iz cijele hrvatske kao i ostale uzvanike i predstavnike braniteljskih udruga.

Predsjednik UDHOS-a Grada Zagreba, Ivan Friščić u ime organizatorima dodijelio je priznanje zahvale domaćinu, Gradu Vukovaru.

4. dionica Osijek – Vukovar 47,0 km

 

RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Duško Štrbac 101 CRO 4:46:17
2. Marko Bićanić 105 CRO 4:47:05
3. Alexey Belosludsev 104 RUS 5:02:52
4. Gabrejel Lešić 102 CRO 5:52:08
5. Elvir Rakipović 107 CRO 5:52:09

 

RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Marko Bićanić 105 CRO 34:01,04
2. Alexey Belosludsev 104 RUS 37:30:49
3. Gabrijel Lešić 102 CRO 40:39:19

Da maraton protekne u redu brinuli su suci Mirko Brlečić i Vladimir Gjurgjević iz  Zbora atletskih sudaca grada Zagreba.

 

U ime Upravnog i Nadzornog odbora Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, HOS-ovci zahvaljuju osoblju na okrepnim stanicama kao i svim drugima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj 18. Memorijalni ultramaraton Zagreb Vukovar  ”Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika domovinskog rata” održi.

Medijaski pokrovitelj 18. Ultramaratona HOS-a je Maxportal

Izvor: R.I. /Maxportal/Foto:Z. Lucić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.