Markotić dramatično: Cijepite se ili ćemo puniti groblja i bolnice! Ne budimo kukavice, ispružite to junačko rame za dva uboda!

02.07.2021. 12:17:00

Nacionalni Stožer za civilnu zaštitu održao je konferenciju za medije gdje je  Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić govorila o važnosti cijepljenja.

Ona kaže kako je cijepljenje ključno za spas turizma, ali i razvoj epidemije.

Ukoliko je želimo obuzdati i ne puniti bolnice, moramo se cijepiti, poručila je Markotić.

Delta soj

Istaknula je kako je dobra vijest da je bolesnika sve manje.

“Dosta smo ih vidjeli u posljednjih godinu i pol i ne želimo to opet vidjeti, ali mogli bismo opet uskoro gledati jer se delta soj širi puno brže, ali i zato što se još nije dovoljno ljudi procijepilo”, rekla je te apelirala na cijepljenje:

“Cijepit ćemo se ili puniti bolnice”

“Pred nama je izbor – ili cijepljenje ili će nam zimmer frei ostati frei, djeca imati virtualne učitelje i virtualne prijatelje, starci će opet bit zatvoreni u svojim doovima, a mi ćemo opet sebi morati uskratiti puno toga i zato što se nismo cijepili ponovno ćemo puniti bolnice, ponovno ćemo puniti groblja. Imamo opciju, a to je da ne budemo kukavice, da ispružimo to svoje junačko rame za dva mala uboda i na taj način ostvarimo zaštitu zdravlja za sebe i za druge ili da ostanemo zatvoreni i uskratimo sebi i drugima normalan život”.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Photo: Robert Anic/PIXSELL

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.