MARKOTIĆ: “Uskoro stižu prve doze remdesivira”

04.08.2020. 10:54:00

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić u utorak je za Večernji list rekla da za oboljele od COVID-19 uskoro stižu prve doze remdesivira.

Markotić je rekla da će djeca na jesen će krenuti u školu, ali uvjeti u kojima će se nastava odvijati ovise praktički od škole do škole, zbog infrastrukture i veličine razreda. “S obzirom na kapacitete različitih škola i infrastrukturne razlike, nemoguće je donijeti za sve jednake i jednoznačne upute pa će se u pojedinim sredinama i potencijalnim situacijama preporuke morati povremeno modificirati i za neke situacije i mjesta donositi i izdvojeno”, rekla je.

Za simptome “ljetnog vala” Markotić kaže da nisu primijetili bitnije razlike u kliničkoj slici u usporedbi s bolesnicima iz prve faze, no bit će potrebno detaljno analizirati kliničke podatke.

Remdesivir će biti dostupan kroz mehanizme zajedničke nabave u EU, a interes je svaka zemlja članica morala iskazati još prije nekoliko mjeseci. Očekujemo da će prve dostupne doze lijeka uskoro biti dostupne, kazala je Markotić, donosi Večernji list.

Izvor: Nacional.hr/PDN/Foto:Goran Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: Nacional/M.K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.