MARKOTIĆ VAS POZIVA: ‘Sad smo pred tulumom. Možemo umjesto korona party imati cijepljenje tulum’

29.10.2021. 11:48:00

Na sjednici Nacionalnog stožera civilne zaštite, govorilo se o novoj situaciji oko koronavirusa i porasta broji novozaraženih osoba.

Alemka Markotić govorila je o cijepljenju ranjivih skupina.

Istaknula je da treba naći način kako da se najranjivije skupine zaštite.

“Trudnice su rizična populacija, bilo bi pametno da se mlade žene koje planiraju trudnoću cijepe na vrijeme. Sada smo kao bolnica puni dva mjeseca, pritisak je veći, dolaze teži bolesnici, prekjučer smo imali 240 pregledanih u mom dežurstvu, 120 upala pluća, snimaju se svi, svaki drugi je imao ozbiljnu upalu”, rekla je doktorica Markotić.

Usporedila je sve s tulumom

“U jutarnjim satima smo imali situaciju da županijska hitna ima pozitivnu osobu preko 180 kg koja će biti za intenzivnu, pa za pola minute nas zovu da imamo trudnicu u teškom stanju u prijemnoj ambulanti, ona je na respiratoru, dijete je donešeno carskim rezom, treći je bio bolesnik koji je trebao ECMO. To su situacije koje možemo izbjeći, sad samo pred ‘tulumom’, možemo umjesto korona party imati cijepljenje tulum”, poručila je Markotić.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.