Masovna pucnjava u Birminghamu: Četiri osobe ubijene, deseci ozlijeđeni

22.09.2024. 11:00:00

Najmanje četiri osobe su smrtno stradale, a deseci su ozlijeđeni u masovnoj pucnjavi koja je potresla Birmingham, Alabamu, objavila je lokalna policija.

"Više napadača ispalilo je više hitaca na grupu ljudi kasno u subotu u četvrti Five Points South u gradu", izjavio je glasnogovornik birminghamske policije, Truman Fitzgerald.

Na mjestu događaja pronađena su tijela dvojice muškaraca i jedne žene, dok je četvrta žrtva preminula u bolnici od zadobivenih rana. Policija trenutno istražuje je li napad bio iz vozila ili su napadači prišli žrtvama pješice, dodao je Fitzgerald. Za sada nije bilo uhićenja, a BBC izvještava da su sve žrtve bile na otvorenom, na pločniku ili ulici.

Policajac Fitzgerald potvrdio je da je najmanje desetak osoba ranjeno, dok su četiri osobe u kritičnom stanju.

Policija je zatražila snimke s nadzornih kamera od obližnjih tvrtki te apelira na građane da se jave s bilo kakvim informacijama koje bi mogle pomoći u istrazi.

Četvrt Five Points South poznata je po svom noćnom životu i popularnim okupljalištima, što ovaj napad čini još šokantnijim za lokalnu zajednicu.

Izvor: 7dnevno

Izvor: 7dnevno/Foto:Breaking News Alert/X

Izvorni autor: PDN/7dnevno/BBC

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.