MATEJEV OTAC OTRKIO: “Na ovo sam upozoravao sina…”

04.01.2022. 14:48:00

Pet dana prošlo je otkako je 27-godišnjii Splićanin Matej Periš bez traga nestao u Beogradu gdje je došao sa šestoricom svojih prijatelja kako bi proslavili Novu godinu.

Posljednji put viđen je u klubu Gotik u noći sa četvrtka na petak, oko pola tri ujutro, tvrde njegovi prijatelji s kojima je tamo tulumario.

Nakon što su prijatelji prijavili njegov nestanak, beogradska policija odmah ga je počela tražiti, a u Srbiju je stigao i Matejev otac Nenad Periš, no zasad je potraga bezuspješna.

Prijatelji Mateja Periša napustili su sinoć Beograd i vratili su se prvo u Zagreb, gdje će jedan od njih preuzeti Matejev automobil i s njime se te s još jednim autom vratiti u Split.

Naime, kako je rekao Matejev otac, Nenad Periš, koji je i dalje u Beogradu, mladići su došli autima do Zagreba gdje su iznajmili kombi i nastavili put za Beograd gdje su planirali doček Nove godine.

I dalje traje intenzivna potraga za Splićaninom, a njegov otac nam je još rekao kako je i upozoravao Mateja da je Beograd, osim što je poznat kao grad dobrog provoda, grad u kojem bi ga mogle snaći i opasnosti ako uđe u loše društvo.

Međutim, Matej je ipak odlučio ići na put. Koliko je ocu poznato, to mu je bio prvi put da je Novu godinu planirao čekati u Beogradu.

Iz srbijanske policije zasad još nitko nije izašao sa službenim izjavama, vjeruje se kako sklapaju mozaik u cijeloj priči, te kako bi tijekom današnjeg dana mogli imati više informacija o slučaju koji potresa regiju. Prije svega, mogli bi dati odgovor na pitanje je li osoba koja je na Savapromenadi, nedaleko Brankovog mosta, ušla u Savu, uistinu Matej.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić digao sve raspoložive snage i da je pronalazak nestalog Splićanina u ovom trenutku prioritet u zemlji. U stalnom su kontaktu s ocem mladića, Nenadom Perišem, koji je, kažu izvori za Slobodnu, svjestan cijele situacije, i očekuje najsretniji, ali i najtragičniji ishod.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Nenad Periš/Dnevnik.hr/snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.