Matejev otac: ‘Vraćare i vidovnjaci mi se javljaju i govore gdje da tražim sina’

22.01.2022. 22:26:00

Dvadeset i treći je dan potrage za Splićaninom Matejem Perišem, nestalim u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca. Otprilike toliko dana u Beogradu je i njegov otac Nenad koji sa strepnjom čeka svaku vijest o nestalom sinu. U razgovoru za Telegraf kazao je kako mu se posljednjih dana javljaju i razni vidovnjaci i vračare govoreći mu da je Matej živ i gdje se skriva.

“Jedna mi je samo rekla da “potražim sina u kući na dva kata kod kanala Dunav-Tisa-Dunav”, da Matej “tamo živi na drugom katu i da je dobro”. Drugi mi je čak predlagao da ga tražim u nekim visokim zgradama preko puta kluba Gotik. Ja ponovno molim ljude da se sa svakom informacijom obrate beogradskoj policiji”, kazao je Periš.

‘Ne bježim od istine kakva god bila’

Također je zamolio da se na društvenim mrežama ne objavljuju neistine o njegovom sinu koje policija kasnije mora demantirati.

“Da se razumijemo, ne bježim od istine kakva god bila. Spreman sam na sve samo da saznam gdje je moj Matej. Svjestan sam i da je mnogo vremena prošlo, ali kao roditelj gajim nadu da je moj sin živ. Neka mi svi oproste, ali ja sam roditelj i sve dok postoji mala nada vjerujem u najbolji ishod”, kazao je Matejev otac.

Matejev nestanak prijavili su njegovi prijatelji 31. prosinca. Nenad Periš kaže da su ga zvali i pitali ga što da učine?

“Rekao sam im da prijave nestanak. Rekli su mi da je Matej naručio bocu viskija i platio je. Od tog trenutka nisu ga vidjeli , a mislili su da se zapričao s nekim. Uplašili su se kada su vidjeli njegovu okačenu jaknu”, rekao je Periš za Telegraf.

Nakratko uključen Matejev profil na Viberu

Inače, Matejevi su prijatelji ostali šokirani kada su u petak navečer, u 21.53 sati vidjeli da je aktivan njegov profil na Viberu. Odmah su podijelili tu vijest, ali, kako piše Blic, vjerojatno je srpska policija, provjeravajući njegove kontakte i poruke, preko mobilnog operatera ušla u njegov profil na Viberu.

Potvrdio je to i Matejev otac za Jutarnji list.

“Upoznat sam s time od strane policije, radi se o aktivnostima koje policija provodi u sklopu istraživanja svih pojedinosti o ovom slučaju. O nekima od njih sam i informiran, o nekima ne, a ne treba ni očekivati da će policija najavljivati sve ono što će provoditi. Nažalost, i dalje nema rezultata u potrazi za Matejem, a meni je to najbitnije i ne želim se opterećivati nekim informacijama koje se također pojavljuju u javnosti. Najbitnije je da se Matej pronađe i da se ustanovi istina”, kazao je Nenad Periš.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/screenshot

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.