Matić o gužvama na granici: Za ovu žrtvu trebalo bi razmotriti mogućnost da im se da barem status branitelja

16.05.2021. 14:25:00

Neki pojačanu gužvu povezuju s održavanjem lokalnih izbora, jer danas svi s pravom glasa mogu ući u Hrvatsku i ostvariti svoje glasačko pravo bez negativnog PCR testa i karantene dokle god napuste zemlju 12 sati otkad su ušli u nju.

Hrvatski europarlamentarac Predrag Fred Matić komentirao je na Twitteru pojačane gužve na granici, o kojima je ranije izvijestio i HAK.

Status prenosimo u cijelosti.

- Koja nevjerojatna ljubav prema Hrvatskoj. Čekati satima na kiši da glasaš za nešto i nekoga 500 km od svoga doma. Za ovu žrtvu trebalo bi ozbiljno razmotriti mogućnost da im se da barem status branitelja - napisao je, prenosi Večernji.hr .

Neki pojačanu gužvu povezuju s održavanjem lokalnih izbora, jer danas svi s pravom glasa mogu ući u Hrvatsku i ostvariti svoje glasačko pravo bez negativnog PCR testa i karantene dokle god napuste zemlju 12 sati otkad su ušli u nju. Drugi pak navode kako su gužve nastale zbog pojačanog povratka građana u Sloveniju, Austriju i Njemačku nakon kršćanskih i islamskih vjerskih praznika.

- Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, kao i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku te sa Republikom Slovenijom na izlasku. Zabilježena su i duža čekanja - naveo je HAK u svojem izvješću kojeg su objavili nešto nakon pola 14.

Izvor: Vecernji.hr/PDN/Foto:Pixsell

Izvorni autor: Vecernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.